Hur kan jag göra en FRIMÄRKSALBUM?

Frimärksalbum är ganska lätta att göra, den verkliga utmaningen och glädjen ligger i att samla på frimärken för att fylla ett album med. Om du gör en stämpel album själv, kan du ge dig större flexibilitet i hur man organiserar och presentera dina frimärken. För folk som vill hoppa över detta steg, ett antal hobby och hantverk butiker säljer färdiga Frimärksalbum, ibland med en förpackning med startmotorn frimärken att komma igång med. Om du vill lära dig mer om att samla på frimärken och mindre om den fysiska processen att skapa ett album, kan du hoppa vidare till den fjärde stycket i denna artikel. En FRIMÄRKSALBUM har flera funktioner. I den första meningen, naturligtvis, visar det din samlingar av frimärken, så att du kan visa dem. Albumet organiserar även dina frimärken på ett sätt som är meningsfullt för dig, och det skyddar dem från yttre påverkan. För att göra en stämpel album, köpa en pärm av något slag, tillsammans med syrafritt papper. En tre ringpärmar är ett klassiskt och enkelt, men det finns ett antal olika stilar tillgängliga, inklusive pärmar med klämmor som håller sidorna eller pärmar med klor istället för ringar. Du bör även plocka upp ett paket stämpel fästen, klar plast ärmar som kan ha fastnat på sidorna i ditt album så att du kan sätta in frimärken i album utan att skada deras underlag. Du kanske vill överväga att använda programvara för att göra ett frimärke album. Programvaran kan bidra till att skapa en organiserande systemet för dig, och det kommer att skapa mallar som du kan skriva ut på syrafritt papper och sätt in din bindemedel. Du kan också hålla ett handskrivet register i samlingen och dekorera sidorna för hand, var försiktig när du bläck sidorna, som du inte vill att bläcket blöder igenom och skada dina stämplar. När du har satt samman en stämpel album, är det dags att börja fylla den.

Många amatör stämpel samlare åberopa den fria källor frimärken. Det bästa stället att börja är din brevlåda, du kan också be vänner och familj att skicka på intressanta stämplar som de tar emot. Online anslagstavlor möjligt stämpel samlare för utbyte av märken, du kanske kan hitta en samlare i en annan del av världen som vill ha frimärken från ditt land som handlar med dig. Du kan också göra ett frimärke album i en gruppaktivitet för ett hushåll eller klassrum till netto en bred kollektion av snygga stämplar. Om du vill investera i stämpel samla när du gör en stämpel album kan du köpa mynta stämplar som inte har använts. Stämpel samlare kan också köpa sällsynta eller intressanta stämplar på auktion och i butikerna. I samtliga fall bör du hanterar dina frimärken noga, se till att använda stämpel fästen för att placera dina stämplar i FRIMÄRKSALBUM och använda stämpel tängerna manipulera stämplar när du behöver för att hantera dem.

Du kan organisera dina frimärkssamling hur du vill. Vissa människor tycker skapade tema sidor med stämplar som har liknande motiv eller mönster, till exempel, medan andra vill organisera sina frimärken per land. Om du vill ha mer information om frimärken i allmänhet, har ditt lokala bibliotek förmodligen några böcker om Filateli, annars känd som studiet av frimärken. Många av dessa böcker innehåller ett avsnitt som beskriver hur du identifiera och bestämma värdet av frimärken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.