Hur kan jag bygga en kompostbehållaren?

kompost eller naturens gödningsmedel är ett underbart sätt att återvinna varvet gräsklipp och köksavfall. Starta en kompost högen är inte svårt och kan göras mycket billigt. Avfall deponeras i en kompostbehållaren blir användbara som fertalizer inom ett år. Det enklaste sättet att bygga en kompostbehållaren är med en längd av tråd vävda stängsel. Skapa tre till fyra fot (cirka en meter) cirkel och böj avskurna flikarna i tråd över änden för att hålla ihop. Börja med att placera ett lager löv eller avklippta gräset i cirkeln. Daily lägga köksavfall som äggskal, kaffesump, grönsaker skal, etc. Lägg mer löv eller gräsklipp när de blir tillgängliga. En annan metod är att använda en femtiofem liter trumma. Använd en borr för att borra hål i ett slumpmässigt mönster i de nedre 12 inches (30 cm) av trumman. Fyll med gräsklipp, lämnar och köksavfall. Om du kan hitta ett lock för trumman kommer komposten koka snabbare och vara beredd att använda tidigare. Detta är också en bra metod för dem som bor i mindre utrymmen, såsom stadsdelar, eftersom tunnan skulle inte betraktas som ful som den vävda tråd metoden. Den tredje metoden tar mer arbete och ansträngning från din sida. Ring runt till lokala tillverkare att se om du kan hitta träpallar. Många företag ger dessa bort eller sälja dem för en rimlig ersättning. Du kommer att behöva tio pallar av ungefär samma storlek. Du behöver också tre gångjärn och skruvar nog att hålla hela bin tillsammans.

Börja med att bilda tre sidor av den första rutan genom att skruva tre pallar tillsammans i form av ett "U". För den andra och tredje delen av din kompostbehållaren, skulle du använda två pallar var att fästa ryggen och sidorna.

Montera gångjärn till den öppna framsidan av varje fack i din bin, och sedan bifoga de återstående tre pallar till gångjärnen.

Börja kompostbehållaren genom att fylla facket först. När den blir full och har en månad eller så för att "laga mat", ni sedan spade innehållet i den andra bin och börja använda den första bin för nya material. När den första bin återigen full, överföra andra bin till den tredje och upprepa det första förfarandet. Denna metod fungerar bra i stora utrymmen, såsom land hem eller om du gör allvarliga trädgårdsarbete.

Under sommarmånaderna kommer din kompostbehållaren arbete svårast på multnande materialet. Om du börjar din kompostbehållaren i början av våren, med följande våren kommer du att ha den perfekta gödning till din trädgård färdig att använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.