Hur jag Vik ett påslakan?

Medan många människor njuta av bekvämligheten av lakan, är processen för hur man viker en monterad lakan ofta ett mysterium. Det råder ingen tvekan om att vika ett påslakan är inte detsamma som vik ett platt ark, en verklighet som ofta leder till stor frustration för människor som gillar saker vikas och förvaras perfekt. Om du märker att du undrar hur man viker ett påslakan, här är några enkla steg som kommer att ta bort en del av mysteriet. En viktig faktor som många förbiser är att det är lättare att vika en monterad lakan medan den fortfarande är varm. Det innebär att ta bort den från torken vid just den tidpunkt då arket är torrt, varmt, och ännu inte börjar rynka en hel del. Alternativt, om du föredrar att torka dina lakan på ett klädstreck, köra ett varmt strykjärn över ytan på duken och omedelbart börja Veckningsprocessen. Du kommer också att upptäcka att det är lättare att vika ett påslakan om du har en platt verk tjänst, exempelvis säng eller ett fällbart bord. En av de misstag som många nybörjare till påslakan fällbara göra är att försöka att vika bladet utan om själva bladet på en plan yta. Spara lite tid och frustration, hitta en platt tjänst som ska användas som ett arbetsområde.

För att börja lägga ett påslakan, kom ihåg att du måste stoppa in den monterade hörnen i varandra som en del av process. Placera din ena sidan i ett hörn på duken. Foder detta hörn till det motsatta hörnet av bladet. Till exempel mata nedre högra hörnet till övre högra hörnet så att hörnen passar in i varandra. Upprepa proceduren med de andra två hörnen, sedan slät materialet så platt som möjligt. Om allt går som planerat, kommer du att ha en rektangulär form med fickor av den kombinerade hörnen uppåt och överlappande tyg ligger plant mot vikta kropp blad.

Nästa steg i processen att lägga ett påslakan fällbara är att vika två kombinerade hörn till ett annat. Detta innebär i huvudsak att upprepa det första steget. Placera din hand till en uppsättning av hörn och för varsamt in setet i den andra kombinerade hörnen. Detta kommer att kräva att plocka bladet upp från arbetsytan. Eftersom bladet är redan vikas på mitten, blir det faktiskt lättare att arbeta med än då man först lägger sig. Efter alla fyra hörnen är instoppat i en annan, lägga plåt på den plana ytan en andra gång. Var noga med att jämna ut överlappande delarna platta och se allmänna form är fortfarande som en rektangel. Detta lägger du i slutskedet som krävs för att vika ett påslakan.

Ta din lägenhet och perfekt formade rektangel och vik den till en fyrkant. Överlappande sektioner bör på insidan av torget, lämnar ytan liknar en nedfällda lakan. Från denna punkt, fortsätter att vika påslakan till lämplig storlek för lagring i linneskåp. Du kommer att märka att när duken placeras bredvid dina lakan, blir det svårt att tala om den ena från den andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.