Hur gör jag Wheat Paste?

Vete pasta är en häfdvunna form av lim som fortfarande ofta används i Craft-projekt och andra enkla hushåll. En av de bästa sakerna med pastan är att vem som helst kan göra produkten med hjälp av enkla ingredienser som finns i nästan alla kök. Här är ett enkelt vete pasta recept som kan framställas på mycket kort tid och fortfarande kan användas i upp till en vecka.

Gathering de grundläggande ingredienserna är det första steget i att lära sig göra vete pasta. Den huvudsakliga ingrediensen är någon typ av mjöl. Även vetemjöl är det bästa alternativet, är det också möjligt att använda blekt produkter eller till någon annan typ av fullkorn mjöl produkt, såsom kikärtsmjöl.

Strösocker är den andra komponenten i hemgjorda vete pasta. Kontrollera att du använder socker och inte någon form av ersättning. Konstgjorda sötningsmedel vanligtvis inte ger textur till det recept strösocker kommer att lägga till, vilket är nödvändigt för att producera önskad effekt. Även om det finns recept som möjliggör användning av brunt socker, kom ihåg att om du vill ha en relativt genomskinligt pasta, vitt strösocker är den enda vägen att gå.

Vatten är den tredje och sista ingrediens som krävs när man vete pasta. Du behöver en liten mängd hett vatten samt lite kallt vatten för användning i olika skeden som du gör vete pasta. Kontrollera att du har en liten panna och en värmekälla händig, liksom en träsked eller annan anordning som rör blandningen under beredning.

För att börja göra vete pasta, kombinera tre teskedar nivå (45 ml) var och en av mjöl och kallt vatten. Tanken är att skapa en blandning som är något tjockare men kan hällas med lätthet. Även blandning av kallt vatten och mjöl, värma en kopp (2,4 dl) med vatten till strax innan kokpunkten. När mjölet löses i kallt vatten, häll blandningen långsamt i pannan, var noga med att röra om i kombinationen i kontakt med det heta vattnet. Fortsätt att röra på innehållet i potten börjar nå kokpunkten. Detta är viktigt eftersom du vill mjölet börja förtjockning innehållet i pannan, men undviker möjligheten att blandningen fastnar och skålla pastan. När pastan är på väg att koka långsamt lägga ungefär en matsked (15 ml) av strösockret till blandningen. Fortsätt att röra kraftigt när vätskan börjar tjockna. När vetet pasta har nått en konsistens som är ungefär densamma som kommersiella lim produkter, ta bort produkten från värmen och låt det svalna.

När vetet pasta har svalnat till rumstemperatur, kan den tillämpas med hjälp av en liten borste. När du arbetar med pappersprodukter, kommer pensel att föredra framför en rulle, sedan pappret kommer att vara mindre benägna att krypa under ansökan. Om det finns några vete pasta kvar, försegla produkten i en luft behållaren och placera i kylskåp. Produkten kommer att pågå i ungefär en vecka. Kom ihåg att värma upp pasta innan du använder för alla program, inklusive papier mache eller som underlag för väggbeklädnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.