Hur gör jag Sy ett Knapphål?

Det finns två sätt att sy ett knapphål: med en symaskin och för hand. Ett knapphål är ett litet snitt i ett plagg som används för att möjliggöra ett fäste för att fästa två bitar tyg tillsammans. Förseglingen eller-knappen kan en mängd olika former, storlekar, färger och stilar. Knapphål ofta hittas på framsidan av en skjorta, byxor och andra kläder. Det första steget, oavsett vilken metod som använts är att mäta storleken av knapphålet. Flat knappar är typiskt längden på knappen plus 0. 2 inches (4 mm). För udda formade knappar, mäta avståndet från en sida av knappen till den andra. Nästa, markera tyg med skräddaren penna för att visa var knappen kommer att bli. Kontrollera minst två gånger, och se till att platsen och längd är korrekta och skär ett snitt rakt in i tyget för knapphål. Den teknik som krävs för att sy ett knapphål med en maskin varierar beroende på maskin typ, men den totala steg är desamma. Byt ut din standard fot symaskin med knapphål foten. Placera materialet fel sida upp i maskinen. Markera knapphålet alternativ för längd som krävs och sy. I den manuella processen har maska en liten halv-knut som stoppar knapphålet blir unraveled. Skaffa en liten nål och en samordnande tråd färg. Många designers använder en kontrasterande färg för knapphål, av färg, kontrast.

Klipp en lång tråd på minst 10 inches (25,4 cm) lång och knyt en knut i ena änden. Att göra den första maskan, håll tråden parallell till toppen av knapphålet. Skapa en uppåt pekande ögla och låt nålen genom öglan, och sedan in i tyget. Var noga med att börja från fel sida av tyget och fortsätter fram till höger.

För nästa maska, skapa en annan slinga och låt nålen genom öglan. Tråden kommer linje kanten av knapphålet och säkras med den nedåtgående stygn. Upprepa maska hela vägen runt knapphål. I slutet av knapphålet, sy flera korta, snabba maskor i fel sida av tyget för att säkra slutet och klipp av tråden.

Tidpunkten för sömnad i själva knappen är ganska flexibel och en fråga om personlig preferens. Sömnad knappen innan knapphålet ger dig en kontaktpunkt för att kontrollera placeringen av hålet och se till att den passar fint. I denna metod är det mycket viktigt att kontrollera att stygnen är i linje. Om du syr knappen efter knapphålet, och hjälper dig att göra de smärre justeringar som krävs för att säkerställa att knappen är centrerad i varje knapphål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.