Hur får de band på rulle?

Alla som någon gång svepte en present, försökte göra papper kedjor, eller bara behövde ett snabbt och enkelt sätt att fästa två saker tillsammans kan ha nått en tejprulle. Tejp på rulle kan vara en av de största uppfinningar genom tiderna. Om du någonsin drog för mycket och försökte rulla tillbaka upp, vet du hur svårt det är att få den tillbaka på rullen. Hur exakt gör de få det så snyggt på de små rullar ändå? I grunden är hemligheten de inte. De tillverkar faktiskt tejp på rulle i en gigantisk rulle i taget och klipp den mindre bredd som du köper i affären.

Tape börjar med en center cylinder. Sedan är en gigantisk rulle cellofan snurrade på bandet rulla. När det rullas upp, är det unraveled långsamt, och matas genom ett tryck som lägger den klistriga lim. Det är då rullade en annan center röret där det går igenom en maskin som skär den i olika storlekar.

Tape på rulle kan komma i olika storlekar, från små rullar du tar till jobbet eller skolan, alla ända upp till king size-rullar som lindas runt stora lådor. Den självhäftande själv kan vara en av de mest användbara kreationer. Lim är gjorda av olika polymerer som kåda och gummi. Styrkan i den självhäftande beror på hur de blandar det polymerer.

Tape själv har många olika styrkor. Tejp är mycket starkare än Scotch ® tejp på rulle, och maskeringstejp eller målare tejp görs till skalar bort relativt lätt.

Thomas Edison uppfann ett gummerat papper 1879. Han avsåg att använda den för att linda paket och försegla dem. Detta kan ha varit det första bandet. De flesta band klassificeras som PSA. PSA står för tryckkänslig självhäftande, och det betyder precis vad det säger. Du måste trycka ner på limmet att få den att sticka.

Du kanske önskar att du kunde göra ett eget band, men tyvärr hemligheten bakom den perfekta lim, en som fastnar när du vill det, är säkert. Scotch ® tejp, genom sitt varumärke, är copyrightskyddad så att ingen annan kan använda sin formel, men lyckligtvis har vi alla kan använda sin tejp på rulle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.