Hur är Glas Pärlor Made?

göra glaspärlor är en konst som finns i några av de tidigaste historia mänskligheten. Beadmaking ofta handlar om att skapa intrikata beading mönster för smycken, liksom pärla arbete som kan användas i gobelänger. Idag är mycket av glaset beadmaking som sker sker i en tillverkningsprocess inställning att massan kan tillverka glaspärlor i alla storlekar, former och färger. Fortfarande finns det konstnärer som föredrar att engagera sig i glaspärla göra som ofta producerar vackra och unika verk. Här är lite information om att göra pärlor för hand, inklusive några säkerhetstips.

Grundläggande i arbetet med beadmaking är dornen. Dornen är en metall stav som är gjord för att klara den mängd värme som behövs för att bilda glaset i pärlor. Det är en bra idé att ha ett antal gjutkärnor på sidan, eftersom du kommer att kräva en för varje granulum gjorts under sessionen. Tillsammans med dorn, en värmekälla behövs både för att skapa glasmassan och stöd i bildandet av glas runt dornen. En propan ficklampa är ett utmärkt val för användning. Som en arbetsyta, det finns också behov av en lägenhet heatproof bordsskiva med en klämma för fackla. En glasstav kommer att fungera som råvara för projektet. Skyddskläder, inklusive skyddsglasögon och beläggningar hand, kommer också att behövas.

Ljus facklan, justera lågan och börja värma upp glasstav. Börja med uppvärmning i slutet av staven, sedan långsamt arbeta staven fram och tillbaka genom lågan. Därigenom kommer stången att värmen jämnt, undviker möjligheten att splittra och få i uppdrag att göra glaspärlor att stanna. Eftersom stången börjar glöda jämnt, föra glaset till varmare delen av lågan. Glaset börjar ta på en vit utseende, och kommer att smälta. Eftersom detta händer, vidrör glasmassan till spetsen på dornen. När en anslutning görs, rotera dornen, arbetar smält glas på metallen staven. Som Bead former, separera glasstav från dornen och rotera pärla i lågan för ett ögonblick, för att rensa upp några oegentligheter i form. Att börja kylningsprocessen för glaspärlor, rotera pärla på den plana brandsäker yta. Den pärla kommer snart tillräckligt svalt för att tillåta granula och dornen som placeras på en fiber filt, där den kan fortsätta att svalna. Efter cirka trettio minuter, bör bead vara cool nog att släppa dornen.

Denna process kan upprepas för att göra en serie av glaspärlor. När pärlorna är alla uppbyggda och kyls, kan bead hålen rensas ut med hjälp av en piprensare. Som ett sista steg med glaspärlor, torka dem med en ren trasa för att avlägsna damm från ytorna innan kylningen är klar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.