Vilka olika typer av stickor?

stickor, eller stick stift , som de kallas i brittisk engelska, finns i tre grundformer: en-nålar, dubbel-nålar punkt, och rundstickor. Dessutom finns det två typer av nålar kabel stygn som allmänt kallas nålar. Stickor är gjorda med olika material och finns i flera storlekar. Nålarna krävs för ett visst mönster anges i bruksanvisningen.

Enkelpunkt Needles. Enkelpunkt nålar är den vanligaste stickor, som används för tillverkning av platta stickade bitar en mängd olika mönster. De består av en lång, pekade schakt, med ett tak som sin storlek normalt anges. Dessa stickor är raka, stela, och gjord av aluminium, stål, plast, eller olika träslag som bambu, rosewood, ebenholts, eller björk. De flesta är cylindriska, men åtminstone ett företag erbjuder en "fyrkant" version, som han påstår är användbara för människor med stela händer.

Double-point eller dubbel-Pointed Needles. Tillverkad av liknande material på en enda punkt nålar, dubbel-point stickor används i satser om minst fyra för att skapa sömlösa cirkulär ämnesområden, t. ex. rör strumpor, ärmar, eller vantar. De kan också användas för plana objekt. Antalet nödvändiga nålar beror på omkretsen av det föremål som gjorts. I stickning instruktioner, är dessa nålar ofta anges som "DP. "

rundstickor. Den består av flexibla nylon "sladd" med metall, plast eller trä tips, rundstickor är används för sömlösa runda föremål som är för stora för att arbeta bekvämt på dubbel-point nålar. De kan också användas för mycket stora plana objekt, t. ex. afghaner. Eftersom omkretsen av det arbetsstycke som sticka måste vara minst 2 inches (5. 08 cm) större än längden på rundstickor, kommer detta att avgöra när vi ska välja varje nåltyp.

Cable Stitch Needles. Cable stygn injektionsnålar är den enda stickor med en inbyggd -i Bend, speciellt konstruerade för att hålla kabeln glider av. Det finns två utföranden. En ser ut som en liten kulle i mitten av en lång motorväg och kallas ibland rak kabel stygn nål eller en kabel stygn innehavare . Den andra typen ser ut som en dubbel-point nål med ena änden böjt under, och alltid verkar finnas en kabel stygn nål . Alla dessa kommer i en större och mindre storlek, som ibland kallas skrymmande och vanliga . Också ofta kommer i förpackningar om tre, med ett skrymmande och regelbunden nålen och en "innehavare".

Storleksguide. När du köper stickning nålar, är det viktigt att beakta både längd och diameter. Det finns två helt olika system som används för stora amerikanska och brittiska stickor. Längd ges i inches eller mm och diameter i en dimensionering system som körs 0-50 för amerikanska limning (~. 08-1 tum) och 2,1-25,4 mm för brittiska dimensionering. Samma storlek nålar-om single-point, dubbel-punkt, eller cirkulär-finns i olika längder i båda systemen. Är större än USA: s 17 kallas ibland jiffy kanyler eftersom de stora diameter och leder lös väva innebära att arbetet fortskrider snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.