Vilka olika typer av rep?

Rope är en av mänsklighetens tidigaste uppfinningar, och det finns nästan lika många typer av rep som det finns fibermaterial på jorden. Tågvirke görs antingen flätning eller snodd några fibermaterial tillsammans för att öka dess styrka. Vid användning av linor är tänkt att förlänga tillbaka väsentligt innan den kända historien, den första inspelade användning av linor som förekommer i Egypten någon gång runt 4000 f. Kr. p

Tidiga linor var gjorda av olika material, inklusive gräs, läder, hår och vass . Den egyptierna använde rep i de tidiga bygga företag, sysselsätter långa trådar av rep för att flytta stora stenar som krävs för att bygga pyramiderna. Kineserna började använda rep gjorda av hampa någon gång omkring 3000 f. Kr.

Mest repet är av en typ som kallas tvinnade rep, som ibland kallas som rep, som består av ett antal delar av garn tvinnad ihop för att göra dem mer Sturdy. Var och en av dessa kan bestå av allt från en handfull till ett stort antal mindre delar, som alla är i sin tur består av grundläggande fibrerna i repet snurrade ihop. Mest rep består av tre delar, en stil rep kallas vanlig rep. Ibland kommer rep ske med hjälp av fyra delar istället för de vanliga tre, då den kallas svepning-som rep. När ännu mer styrka behövs, kan flera längder rep vridas tillsammans bildar vad som kallas kabel-som rep.

Modern rep gjorda av syntetmaterial är ibland av en typ som kallas flätade rep. Flätade rep tenderar att vara mycket springier än tvinnade rep, både på grund av de använda syntetiska fibrer, och på grund av den teknik som används för att bilda den. Vissa flätad lina, dock medvetet hållit mycket hård, för att se liten eller ingen sträcka vid användning. Det finns tre huvudtyper av flätade rep: en solid fläta, en diamant flätor utan kärna, och en diamant fläta med en kärna. Solid fläta repet är extremt stark och kan inte unraveled, även när den kapats. Det är en av de mest solida typer av rep, men kan inte skarvas. Diamant fläta är den enklaste typen av flätade rep, där ändarna vävs samman ordentligt. Mest Diamond Braid har en fast kärna, men en del är Kärnlös, då den kan skarvas ihop.

Naturliga rep material som vanligen används omfattar bomull, lin, silke, hampa, Manila, jute och sisal . De flesta av dessa kommer från växter. Växtbaserade rep tenderar att vara den mest populära av de naturligt härledda repen för sin styrka och töjbarhet, liksom ibland vattenavvisande egenskaper. Silk rep en gång var mycket populär för sin låga vikt, men på grund av sin relativa svaghet i ett rep material den är sällan används i den moderna världen.

Ett brett sortiment syntetiska fibrer används för att göra rep också. Dessa inkluderar nylon och polyester, liksom ett antal patentskyddade material som Kevlar ® och Spectra ®. Syntetiska rep uppvisar vanligtvis ett antal högt specialiserade egenskaper, beroende på avsedd användning. Vissa syntetiska linor är nästan helt vattentät, medan andra erbjuder möjligheten att sträcka sig långt utöver kapaciteten hos ett naturfiber. Dessutom har de flesta syntetiska fibrer är lättare än deras naturliga motsvarigheter, med några anmärkningsvärda undantag, såsom Kevlar ®.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.