Vilka olika typer av blixtlås?

Fasteners används för att skapa permanenta och semi-permanenta band mellan material, liksom fogar som kan öppnas och stängas, och rent dekorativa tillägg. Blixtlås är en viktig och ofta använd typ av fästelement som utvecklats av Gideon Sundbäck år 1913 från en tidigare uppfinning för ett fäste som används hakar och hyskor. Uppfinningen först hänsköts till med namnet blixtlås 1923 av BF Goodrich Company, som först använde dem i regn stövlar. Blixtlås började användas för barnkläder och flugor byxor, ersätter knappar, på 1930-talet. Idag är blixtlås används i kläder, ytterkläder, bagage, ryggsäckar, bilar, tält och sovsäckar.

Zippers använda två samverkande tänder kallas kedja blixtlås , slingor eller kallas spole blixtlås , var ansluten till en remsa av tyg tejp. Tänderna eller rullar bildas av metall, plast, eller syntetiska material. Ett skjutreglage med en flik, som kan vara rent funktionell eller tjäna en dekorativ funktion också, används för att öppna och stänga dragkedjan. Förutom uppgifter om mekanismen finns det flera andra sätt att kategorisera blixtlås.

Konventionell blixtlås , oavsett kedja eller spiral, är sådana där dragkedjan apparaten visar. Sådana dragkedjor har två remsor av tyg ansluten i ena änden och slutar i bägge ändar för att förhindra att glida körs utanför dragkedjan. Botten stoppa håller lite på dragkedjan alltid zippade, och när reglaget dras följer resten av dragkedjan längs, glida på plats. När du använder en konventionell blixtlås, kan en flik användas för att täcka den mekanism, som är vanligt förekommande i jeans.

Osynlig blixtlås , som konventionell dragkedjor, har de två remsor av tyg ansluten i ena änden, men dragkedjan bandet själv täcker dragkedjan mekanism. De också har upptill och nedtill hållplatser, syns bara på baksidan.

separera blixtlås är utformade med en unik typ av botten stopp så att tyget band faller isär, tillåter, till exempel, att båda sidor i fronten på en vinter jacka separeras för enkel användning. Användaren skär ned stanna på botten av ett tyg band till reglaget, som ligger på andra bandet, vilket förbinder de två sidorna i basen tillsammans. Användaren drar sedan skjutreglaget uppåt för att stänga dragkedjan. Flesta blixtlås ha ett differentierat fram och tillbaka, men dubbelsidig blixtlås har utvecklats för objekt som är reversibla, och avser att vara lika användbart från båda sidor.

Zippers kommer ofta med en sömnad riktlinje markerats i tyg och sömnad och hantverk riktningar karakteristiskt ge tydliga anvisningar om några parametrar som måste beaktas vid valet av ett lämpligt dragkedjan för projektet. Blixtlås komma med en mängd olika band färger och i olika längder och tjocklekar, så att de kan vara lämpligt anpassas till behovet. Det finns också speciella tunga dragkedjor för de mest krävande användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.