Vilka är fördelarna med cirkulär stickor?

Circular stickor är en typ av strumpsticka med en plast rep fästa två nålar tips. Nålen tips är vanligtvis omkring fyra till fem inches (10-12 cm) lång och kommer i alla tillgängliga nål storlekar. De kan vara tillverkade av trä, bambu, metall eller plast. Sladden fäster kanylen pekar finns i en mängd olika längder, och de flesta runda stickor är mellan 16 inches och 50 inches (40 -127 cm) långa. Dessa olika längder gör att de kan användas för en rad olika projekt som sträcker sig från hattar till tröjor. Den kanske största fördelen med runda stickor är att de är mer ergonomiskt. Detta beror på att de låter vikten av projektet vila i Knitter knä, snarare än att tvinga Knitter att bära vikten med hans eller hennes händer. Redovisat vikten av ett stort projekt med händerna ofta orsakar eller bidrar till hand, handled och arm påfrestningar, och kan leda till allvarlig skada.

Några stickare använda runda stickor bara att sticka i rundan men en av de många fördelarna med att använda runda stickor är att de kan användas både för stickning i runda och stickning platt. Rundstickor är också lättare att lagra och transportera än rak eller dubbel pekade nålar. Dessutom kan de hålla projekt med många fler maskor än rak eller dubbelklicka pekade nålar kan. En annan fördel med runda stickor är att de är lättare att använda i trånga utrymmen såsom flygplan och bussar. De är också något mindre benägna att bryta än rak eller dubbelklicka pekade nålar, som rundstickor har kortare tips.

p

lång, kan runda stickor användas för magic loop metod, som är en teknik där en lång rundsticka används för att sticka ett projekt som har en liten omkrets, t. ex. en strumpa. Normalt kommer en rundsticka arbetar bara med ett projekt som har en omkrets som är längre än längden på nålen. Men i den magiska loop-metoden, en lång rundsticka är vikas på mitten, vilket gör det möjligt att sticka mindre objekt med det. Denna teknik är en fördel eftersom det kan spara Knitter en stor summa pengar och underlättar problemet att lagra många rundstickor i olika längder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.