Vilka är fördelarna med akrylfärg?

akrylfärg är gjorda av pigment som har skjutits upp i en akrylpolymerer emulsion, som är en blandning av två ämnen som inte kan blandas ihop. Akrylfärg inte bli kommersiellt tillgänglig förrän 1950-talet. Vid denna tidpunkt var akrylfärg olja kompatibel. Akrylfärg är en favorit form av färg för många konstnärer på grund av deras förmåga att torka snabbt, till skillnad från oljefärger, vilket kan ta flera veckor att torka. kan akrylfärg också spädas med vatten. När akrylfärg späds med vatten, det resulterande målning kan likna en akvarell målning eller en oljemålning. Faktum är akrylfärg ibland används i stället för vattenfärger eftersom de tenderar att torka närmare den färg som önskas. Vanligtvis är den här färgen något mörkare än det såg ut när första gången tillämpas på duken. Akvarell, å andra sidan, tenderar att torka lättare, och den mängd lättnader kan vara oförutsägbara. Detta gäller särskilt början konstnärer.

Trots att akrylfärg kan spädas med vatten när de används för att skapa ett konstverk, de är också mycket resistent mot vatten när konsten torkar. Detta är fördelaktigt eftersom det hjälper till att skydda och bevara den sista pusselbiten. är akrylfärg också användas som ett alternativ till oljefärger, eftersom de är mycket snabbare att torka. Faktum akrylfärg torr vanligen inom en timme, och många torr på mindre än en minut. Den tid det tar akrylfärg torka är till stor del beroende på märke och hur tätt det tillämpas.

För de konstnärer som vill förlänga den tid det tar för akrylfärg torka, kan färger blandas med fyllmedel eller fördröjningsmedel. Dessa produkter finns att köpa från de flesta stora företag konst. Lägga till dessa produkter förlänger torktiden av akrylfärg, som gör det möjligt att blanda färger lättare med varandra medan du arbetar med ett konstverk. De som målar modell siffror ofta använder Extenders eller fördröjningsmedel, gör som de konstnärer som helt enkelt föredrar akrylfärg över andra färger, men behöver lite mer tid att slutföra arbetet.

akrylfärg är också tänkt att vara mer bestående än andra typer av färg. Oljefärger har en tendens att gulna med tiden och oxiderar. Akrylfärg, å andra sidan, har inte visat några tecken på någon ändring, gulfärgning, eller sprickbildning i femtio år sedan de uppfunnits.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.