Vilka är fördelarna med Pigment Dyeing?

Pigment för färgning är en process för att färga textilier som använder marken pigment, snarare än en verklig färgämne. Strängt taget är pigmentet färgning egentligen inte färgning alls, eftersom det bara rockar utsidan av materialet, snarare än fullt penetrerande det som en färg skulle. Det finns både fördelar och nackdelar med pigment färgning, vilket är fallet med någon typ av färg teknik. En av de främsta fördelarna med pigment färgning är dess förmåga att hålla sig till ett brett utbud av textilier, inte bara naturmaterial. Detta är särskilt viktigt med syntetmaterial eller blandningar, som ofta inte kan färgas med konventionella färger. I vissa fall kan tyget kräver särskild behandling för pigment färg att, såsom ett ytskikt av harts beläggning. Vissa företag gör kåda färgämnen speciellt för detta ändamål, med vidhängande harts blandad med pigment färg.

Processen av pigment färgning kan också vara relativt billig, beroende på vilken typ av färg används och hur det är tillämpas. I vissa fall kan användningen av giftiga kemikalier förbehandling undvikas, vilket gör pigment färgning billigare och mer miljövänliga. Miljövänliga pigment färger kan ibland vara dyrare, eftersom företag kan behöva lägga ned tid på att utveckla milda ingredienser.

Pigment-färgade plagg tenderar att vara mindre colorfast, eftersom pigmentet färg är ett lager på ytan en textil. Som ett resultat kommer färgen börjar blekna mycket snabbare. Detta kan vara en nackdel om det inte är en önskad effekt, men den kan också användas för att skapa en särskild "look", vilket är fallet med tyger som de denim som används i jeans. Många före bleknat och "slitna" plagg är färgade med pigment färger för att uppnå detta avsiktligt. När detta ser man inte det, ett harts behandling kan bidra till att hålla tyget ljusa och colorfast. Hartsbaserade fixeringsmedel för pigment färgning finns i vissa hantverk butiker, samt kåda förbehandling för att påverka tyget.

Många tyg leverans butiker säljer pigment färgämnen i olika färger, för konsthantverkare som vill experimentera med pigment färgning. Som en allmän regel, skyddsutrustning för ansikte och händer bör användas när du arbetar med färger, förutom gamla kläder som inte är oerhört värderas, eftersom färgen kan plaska och fläckar. Eftersom pigment färgning kan färg en mängd olika material, är det en bra färg för grundläggande starta projekt, såsom tie-dye på poly-blandning skjortor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.