Vilka är de olika typerna av synålar?

Synålar delas in i två huvudkategorier: hand nålar sömnad och maskin nålar sömnad. Hand-nålar sy själva kategoriseras som för allmänna hand sömnad, handarbete, lappning, eller tunga sömnad. Maskin-nålar sömnad är sorterade efter storlek, spets, deras syfte och det material de är gjorda för att hantera. Det finns också specialitet nålar.

synålar. Allmänt hand synålar delas upp i fem huvudkategorier. Sharps är av medellängd och har en rund öga. Dessa är de vanligaste hand synålar och fungera för de flesta tyg vikter. Calyx-eye nålar skiljer sig från vassa föremål med att ha en plats, snarare än ett öga på tråden. Mellanhänder för quilting, boll-poäng för stickat och klädsömmerskor eller nålar halm för tråckla och hatt-making finns tre specialiserade typer av allmänna synålar.

handarbete nålar ingår fyra specialitet nålar. Crewel eller broderi nålar har en lång ögat att hålla flera delar av broderi tråd. De större chenilles görs för att brodera med garn, medan tapet nålar, i samma storlek, är tung nålar med en trubbig spets, avsedd för needlepoint och gobelänger. Långa, tunna beading nålar är tillverkade med beading och sequin arbete i åtanke.

stoppning eller nålar Darner, som används för lappning och lagning, finns i tre stilar. Bomull darners arbete för fin bomull eller ull tråd, medan dubbelt längtar längre och bättre för större hål. Garn darners är längre och tyngre fortfarande används för lagning med garn.

Tunga synålar har tre distinkta stilar. Glovers barr är korta med en runda ögon och en kilformad poäng som kan punkteras lätta läder. Segelmakare nålar, ibland kallas läder nålar, är liknande, avsedda för duk och tunga läder, men med en längre pekar. Böjda nålar, ibland kallas klädsel nålar finns i flera längder, och tjäna bra för projekt som omfattar möbler och flätade mattor.

Machine Sy. Det mest Gemensamma maskin synålar för standard kör stygn är universella och kulspetspenna nålar, det senare för stickat och tidigare för användning med de flesta vikter av vävt material. Stretch nålar, jeans eller nålar denim, och nålar läder är alla formade för att fungera bra med namngivna material. Broderi och metallisk nålar är var avsedda för särskilda tråd-broderi tandtråden och metallisk tråd respektive. Quilting nålar används för quilting, topp söm nålar för topp-sömnad, och Serger nålar för serging.

Det finns flera specialitet maskin synålar värt att nämna. Wing eller HÅLSÖM nålar används för att reparera arvegods, försök att få maskinen arbetet liknar handarbete. Dubbla och tredubbla nålar båda används för dekorativ sömnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.