Vilka är de olika typerna av saxen?

Scissors är förmodligen några av de första verktygen en person lär sig att använda. Barnen kan roa sig i timmar skära former av konstruktion papper. Det är ett säkert kort som de flesta människor använder sax för något flera gånger i veckan, om inte varje dag.

De flesta barn börjar med säkerhet sax. Dessa har trubbiga ändar och blad inneslutet i plast så att barnet inte kan skada sig själv. Den moderna dem är en stor förbättring jämfört med alla sax metall skolan som en gång var populära. Det nya är nästan lika bra som "vuxna" saxar i deras skärande förmåga.

Större saxar med skarpare punkter är standard kontoret och saxar hem. De flesta människor använder sax för uppgifter såsom klippning kuponger från tidningen, liksom andra allmänna användningsområden i hemmet. De kan vara plast med stål blad eller all metall.

Fabric sax ha längre blad också, men har också en ergonomisk plast handtag som är mer bekväm. Tyg saxar är mycket vassa och bör inte användas för något annat än skära duk, eftersom styckning papper kommer snabbt tråkig en sax. Mest tyg butiker kommer dock antingen vässa saxen i deras butik eller har någon kommit på att göra jobbet.

tandning sax har zig-zag blade kanter som "rosa" eller skära papper eller duk med samma Zig-Zag. Syftet kan vara dekorativa eller för att hålla tyget från raveling.

Bandage sax har längre handtag och korta blad, med en trubbig slut och en spetsig flik i den andra änden. Detta gör att en sjuksköterska att halka bladet under ett förband utan att riskera att skära patientens hud.

Andra sax har lust stansade kanterna för att skära dekorativa mönster i papper för klippböcker eller andra hantverk papper. Kort sagt, det finns lika många olika typer av saxar som det finns jobb för dem att göra.

Sax dag före det första århundradet e. Kr. De kan ses i olika former i egyptisk konst och har de verktyg för skräddare och frisörer i minst 2000 år. I den grekiska mytologin, när Atropos av tre Fates skära tråden i ett liv, hon gjorde det med "sax" eller sax.

Sax finns på nästan varje butik som säljer skolan eller kontorsmateriel, butiker tyg, online, och även järnaffärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.