Vilka är de olika typerna av Virknål?

virknålar säljs individuellt och i set. Det finns ett antal specialiserade typer, men de grundläggande krokarna finns i stål, aluminium, plast, akryl och trä-bland annat bambu, palmwood, valnöt och björk. Vissa har speciella handtag för komfort och användarvänlighet. Vissa har inline krokar, medan andra har krokar med en liten cant från raden av handtaget.

virknålar varierar i storlek 2-16 mm och har olika dimensionering system, inte bara mellan USA och Storbritannien, men också mellan olika tillverkare. Extra försiktighet krävs när man väljer virknålar eftersom vissa system har de lägsta storlek motsvarar det största diameter, medan andra system har den lägsta storlekar som motsvarar den minsta diametern. Mångfalden av storlekar för "vanliga" virknålar gör det möjligt att använda dem med garner från fint silke garn till matta garn. En jumbo krok är ett smeknamn för större krokstorlekar, som används för skrymmande föremål. En JIFFY krok , gjorda för användning med matta garn eller remsor tyg, är en stor diameter krok med vilka projekt kan genomföras snabbt. Det är några av de specialiserade virknålar finns:

afghanska eller tunisiska virknålar. Arbeta med en afghansk krok bildar en söm som liknar stickning och används ofta till stora platta stycken, såsom filtar som har kommit att kallas afghaner. De har karakteristiskt en knopp i ena änden för att hålla maskor från att falla av, och de flexibla afghanska kroken har en praktisk förlängning med ett endstopper.

Cro-Tat Hakar. hantverk cro-tat kombinerar hantverk av FRIVOLITETER och virka. I allmänhet är FRIVOLITETER fungerade och sedan gick eller kantad med virkade stygn. Den cro-tat krok tillåter Crafter att kombinera dessa hantverk medan bara en enda uppsättning nålar.

dubbelkanyl eller Travel Hooks. Double-ended Hakar, inte vara förväxlas med dubbel-krok nålar, har en annan storlek krok i varje ände. De fick sitt andra namn eftersom de minskar antalet virknålar nödvändigt att göra när du reser.

Dubbel-krok Needles eller Double End virknålar. Dubbel krok nålar, inte att förväxla med dubbelkanylen krokar, är långa afghanska virknålar med samma storlek krok i båda ändar. De är speciellt konstruerade för att arbeta med dubbelnatur tyg i två olika färger.

hårnål Spetsar vävstolar, Virkat Forks, eller maltesiska Crochets. Denna specialiserade virka Verktyget skapar loopas spetsar med en central rad virka stygn. Det är justerbar, allt 2-4 inches (~ 5-10 cm) bred. Ljuset mönstret band skapas kan förenas med andra för att göra halsdukar, afghaner, sjalar och kuddar.

Jiffy Lace Needles. Det Jumbo strumpsticka används tillsammans med en virknål skapa kvast spetsar. För att den stora nålen inte vara för tungt att arbeta med lätt, den är gjord av ihålig plast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.