Vilka är de olika typerna av Modeling Clay?

Modeling lera är en term som täcker en grupp av gängade produkter som används för att skulptera och byggnad av barn, konststuderande, hobby, och bland yrkesverksamma keramiker och animatörer. Alla typer av modellering lera kan formas och arbetat med modelleringsverktyg för skulptering, blandning, texturering, gallring, skrapa, peta och styckning. De kan också rullas med rullande stift eller pasta beslutsfattare gjutna, och arbetade med verktyg som extruders, potatis mashers och vitlök pressar för att skapa olika effekter. Modeling lera kan byggas upp på egen hand eller byggas på en redan bildade armatur. Det finns fyra grundläggande typer av modellering lera.

oljebaserad Modeling Clay. Oil-based modeling lera, ibland kallas plastilina eller ens modellera , ett namn genericized från en varumärkesskyddad term, uppfanns i Tyskland av Franz Kolb på 1880-talet och senare av William Harbutt i England 1897. Oil-based modeling lera har flera olika egenskaper som gör det bra: skillnad keramik lera och vax, oljebaserad modellering lera förblir mjuk och genomförbara, det varken hårdnar eller torkar. Skillnad keramik lera, den kommer i en mängd färger som kan användas som köps eller blandas. Också, till skillnad keramik lera fastnar oljebaserad modellering lera inte händerna. Observera dock att det inte kan avfyras.

Polymer Modeling Clay. Polymer modellering lera finns i flera produkter under namnen Fimo?, Sculpey? Och Premo?, till exempel. Dessa olika polymer modellering leror har olika grader av mjukhet vid rumstemperatur, och de kan blandas för att kombinera deras individuella egenskaper-till exempel att göra en mjukare lera styvare genom att kombinera den med en fastare lera. De är klara med bakning i ugn på 265 ° -275 ° F (129 ° -135 ° C) i 15 minuter för varje? inch (6mm) i tjocklek.

Trots att de är gjorda för att vara paintable vid bakning, polymer modellering leror finns i en mängd olika färger, som kan blandas. Dessutom har vissa särdrag färger skapats, inklusive genomskinliga, lysrör, metall, och ljusa färger. Andra featured specialty leror har en sten textur eller lyser i mörkret.

Dough Modeling Clay. Deg modellering lera, som kan vara ätliga eller oätliga, liknar produkten PlayDoh?, Och ofta i själva verket kallas playdough . Playdoughs enkelt kan göras hemma i både kokta och råa versioner, och är billigare än vissa andra typer av modellering lera. De är tillverkade av sådana ingredienser som mjöl, majsstärkelse, grädde av tandsten, olja och vatten. De kan vara färgade när de görs, till exempel med livsmedel färg, eller har färg till efter. Cookie dough är ett exempel på ätliga modellering lera. En av de användbara funktionerna i deg modellering lera är att det kan återanvändas, men till exempel i fråga om ett pepparkakshus, bakning används för att ställa och bevara formen. Mjöl-baserade produkter-inklusive PlayDoh?, Där det tydligt sägs att det är tänkt att användas och återanvändas i stället utnyttjas för att göra varaktiga poster-har en tendens att spricka när de torkar. Dock finns det några andra typer av lufttorkning modellering lera finns, ibland kallad "bota lera," såsom Activ-Clay? och Modell Magic?, som ger bättre resultat i detta avseende.

Krukmakeri Lera eller Firing Clay. Den här typen av modellering lera används för keramik och stengods, och bearbetas för hand och på drejskivan. Det är tänkt att vara lufttorkas och sedan sköt i en ugn. Glasyrer med glansigt, matt eller slutar specialitet används för att dekorera keramik och bakas på under bränningsprocessen. Finns svag eld, mid, och höga leror eld, och glasyrer för varje typ.

Lergods lera är vanligtvis tillgänglig i terrakotta en rödbruna lera och vit , som kan förefalla grå när fuktig, men torkar vit. Dock vissa leror har olika nyanser. Leror beskrivs av sina råvaror och skjuta färg, konsistens, rekreationsområden att kasta, plattor och andra särskilda användningsområden, och storleken (er) och tjocklek (es) som de fungerar bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.