Vilka är de olika typerna av Laskning?

Det finns flera typer av Laskning används till snickerier. Några av dessa är stumfog, det mitra leder, spline gemensamt, tungan och spåret leder, halv varv gemensamma, duvan-tail gemensamt, och instickslås och Tenon gemensamt. Alla dessa Laskning används för att sammanfoga trä på olika sätt och för olika syften. Den typ av gemensamt en snickare använder kan ge stabilitet eller dekoration av trä. De flesta av dessa leder är sällskap av lim, skruv, spik eller dymlingar. Den stumfog är kanske det enklaste av alla Laskning och används vid framställning av rutor eller ramar. Den består av två träbitar av mot, eller "butted" mot varandra. Inte ett mycket starkt gemensamt, kan den hållas samman av spik, skruv eller lim och plugg. En variant av stumfog är en miter gemensamt. I denna gemensamma, är de två bitar av trä skära i vinkel och sedan försluts. En annan av de Laskning är en spline gemensamt. Spline lederna använder en separat, platt stycke material, en så kallad "spline," för att gå med två andra träbitar tillsammans. Ett spår är skuren i två bitar av trä och spline införs därefter. Lim används ofta för att hålla denna gemensamma tillsammans. När varje träbit är skuren i 45 ; deg, vinkel och anslöt sig till en 90 ; deg; vinkel, är det en Splined miter gemensamt.

att

en av de typer av Laskning ofta används som golv och väggbeklädnader är en not och spont gemensamt. Detta gemensamma ansluter två långsidor av trä tillsammans. Detta sker genom att först skära ett spår i ett trästycke. Sedan andra träbit styckas så att den har ett matchande tunga. Efter detta är de två bitar monteras på plats. Det är ofta sällskap av lim. Det kan stämma av gemensamma hittas i tillverkning av möbler. För att göra detta gemensamt, trekantiga sektioner kallas svans, är skuren i ett trästycke. En snickare kommer klipp stift-avsnitten som kommer att få svans-till andra trästycke. De två Bitarna sammanfogas i 90 vinkel. Detta gemensamma är en variant av box joint som använder fyrkantig delar snarare än triangelformade avsnitt för att gå i skogen tillsammans. En woodworking fog som är mycket stark är ett varv gemensamt. En av de mest användbara knä fogarna är halv varv gemensamt. I den halva varvet gemensamt, varje trävara kapas till halva bredden så att de kan sammanfogas med lim, spik eller skruv. När gick, det gemensamma är samma tjocklek som resten av trä. Två andra typer av knä fogar är hela varvet gemensamt och över halvera gemensamt.

I ett instickslås och Tenon gemensamt, runda eller fyrkantiga hål, en så kallad instickslås, först skuren i ett stycke trä. Sedan en matchande projektion, det Tenon skärs till annan pjäs. Efter detta är det Tenon in i instickslås. Det gemensamma kan förenas med lim eller dymlingar. Snickare har också möjlighet att dunka in en kil in i ett hål i Tenon för att hålla den glider ut ur instickslås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.