Vilka är de olika typerna av Cordless Power Tools?

Nästan alla eldrivna verktyg finns antingen med en nätkabel eller i en sladdlös, batteridriven modell. Sladdlösa elektriska handverktyg i den typiska verktygslådan kan innefatta en borr och /eller borrskruvdragare, bord såg och Tigersåg.

Små, lätta, vanligen handhållna, sladdlösa elektriska handverktyg inte behöver en extern strömkälla . Däri ligger det praktiska i sådana produkter, och de kan användas överallt. Sådana handhållen verktyg inkluderar en cirkelsåg eller trim såg, hyvel, och pussel. Den vanligaste batteri som används i dagens sladdlösa elektriska handverktyg är 18 volt (18V) Lithium-ion (Li-Ion). Li-ion batterier är fyrkantiga, svarta, relativt kraftfull, snabbt laddningsbara, långvariga och sakta att uppfylla när den inte används. Li-ion batterier är dock tämligen volatil och skadas lätt från att vara alltför djupt urladdat. Verktyg som använder normalt ett Li-Ion batteri vore en bärbar bandsåg, en roterande slipmaskin, motorsåg, Spikpistol, Drevning Gun, router, roterande slipmaskin eller Bandslip. En av de första sladdlösa elverktyg utvecklas var elektrisk skruvdragare som drevs vid införandet av den gemensamma, icke laddningsbara, alkaliska ficklampsbatteri. Sedan kunde med utvecklingen av nickel-kadmium (NiCd) uppladdningsbart batteri i mitten av 1950-talet, batterier för sladdlösa verktyg laddas efter användning i stället för att kastas bort som är fallet med vanliga alkaliska batterier. Även mindre volatil och oemottaglig för över-utsläpp, NiCd-batterier är oförmögna att lagra samma nivå av el som ett Li-Ion batteri. Således kan ett NiCd-batteri en elektrisk skruvmejsel, handhållen Grinder, eller häftpistol.

Även sladdlösa elektriska handverktyg är ibland kallas trådlös motordrivna verktyg, är begreppet "trådlöst" oftare och vederbörligt tillämpat på kommunikationsteknik. På grund av den elektriska kraven från de rörliga delarna är gemensamma för alla motordrivna verktyg, är dess ledningar oftast tjockare och tyngre än de ledningar som används för trådlös kommunikation, och "sladd" är de vanligaste sikt. Således rota i verktygslådan gång, kan vi hitta sådana sladdlösa elektriska handverktyg som handhållen luckor, sax beskärning. och konkreta vibratorer.

två stora nackdelar på sladdlösa elektriska handverktyg är deras begränsade vridmoment och relativt kort period av toppeffekt. Nyttan av sladdlösa elektriska handverktyg är bara så bra som batteriet som driver den, och alla batterier har sina begränsningar. Ibland obekväm uppladdning av batterier kompliceras förhållandevis snabb förlust av makt det nödvändigt att använda ett verktyg med en strömkabel. När du planerar ett jobb, det är alltid bra att känna till begränsningar av de verktyg som ska användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.