Vilka är de olika Quilts?

De dyker upp på hantverk visas och göra dem har sett ett uppsving i popularitet. Vilka är de? Täcken! Täcken är den vackra sängen beläggningar vi avundas vår mormor för. I sin mest grundläggande, är de tygstycken sys ihop till en helhet och fastsydda på någon form av stöd material med bomull vadd emellan.

Men täcken är lika mycket konstform som funktionella, och de har funnits i hundratals år. De började i de lägre klasserna, så sparsam bonde kvinnorna använde bitar av överblivet material eller bitar av utslitna skjortor och klänningar göra filtar för deras familjer. Gradvis, täcken utvecklats till vackra hantverk, och eftersom de är så stora och arbetsintensiva, vilket gör dem blev en social händelse-quilting bee. Grannar eller familjemedlemmar skulle samlas i varandras hem, sitta runt ett stort trä quilting ram och montera täcket. På detta sätt uppnås det nödvändiga arbetet och kunde umgås, liksom.

Täcken kan vara funktionell eller rent dekorativ. Mindre täcken används ofta som väggbonader, i dekorativa bemärkelse, medan ett större täcke kan vara snyggt viks över ett gammalt täcke rack för att ge ett land "Americana" titta på rummet. Funktionell täcken används på samma sätt som överkast. De bädda se propert ut, och också ge värme. De finns i alla storlekar, från små dem till barnets säng, hela vägen till stora täcken som täcker en Kalifornien king size-säng.

Vare funktionell eller dekorativ, gör vad täcken berömd för sin skönhet är deras mönster. Vissa av dessa mönster antedatera det amerikanska frihetskriget. Ett populärt mönster är dubbelt vigselring, den välbekanta rad samverkande cirklar. Stockstugan mönstret är en serie av block, med rektangulära remsor av tyg sydd i rät vinkel mot varandra i rutor. Liten åttakantig bitar sys ihop i grupper bildar mönstret blomma trädgård, och en femuddig utgör stiliserade blad i Maple Leaf mönstret. Diamant-formade bitar sys ihop kan skapa shooting star eller ensamstående mönster stjärna. En del människor föredrar konst och hantverk utseende "galen Emma", som består av bitar av allt skrot tyg sys ihop i något särskilt mönster. En specialiserad form av täcke fram under artonhundratalet i Amerika : slaven täcke. Dessa quilts var funktionella sängen beläggningar, men också till ett annat syfte: de gav anvisningar som hjälpte slavar fly norrut på den underjordiska järnvägen. Den quilts syddes med olika färger och symboler som representerade den lokala vägar, åkrar, odlingar och vattendrag. Dessa quilts var på varje plantage, hängde på ett klädstreck eller trädgren att ge sina meddelanden. Inriktningen för täcke som hängde förändrat meddelanden. Dessa quilts gav också information om gömställen, cachar mat och säkra hus för alla som kunde läsa deras språk. De började som finns omkring 1835, då folk från norr kom till plantager och lärde slavar hur man på täcken. De få slav täcken fortfarande existerar finns i museer eller närt familjeklenoder.

Textilkonst klasser finns i många program gemenskap utbildning, och böcker blir allt fler på ämne, undervisning quiltare tekniker, samt nya mönster. Oavsett funktionell eller dekorativ, täcken är vackra konstverk och fönster i historia och kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.