Vilka är de olika Garn vikt?

Standard garn vikt att se till att konsthantverkare kan uppnå förutsägbara och konsekventa resultat i sitt färdiga bitar. Garn vikt avser tjockleken på olika garner. Ju tjockare garn, ju tjockare stickor eller virknål behövs. Garn vikt kan variera något mellan märkena, men skillnaden är liten som garner som säljs idag är gjorda i sju standard tjocklekar. Spetsar, fingersättningar, sport, kamgarn, tung kamgarn, chunky och super-chunky är de sju garn vikter känd över hela världen.

Lace garn är den tunnaste typen av garn och de varierar från bomull till ull och silke sorter blandning. Eftersom garnet är så tunt eller fint, stygn detaljer visar sig mycket bra. Beautiful Lacy halsdukar och sjalar kan skapas med spetsar garn. Fingersättning garn vikter inkluderar baby och strumpa garn och dessa kan användas för att skapa många olika typer av barnets kläder och strumpor för alla åldrar. Fingersättning vikt garn är ungefär dubbelt så tjock som spetsar garner och det finns i många olika varianter såsom mjuk kashmir eller ekonomiska akryl.

Sport garn vikterna också kallas double knitting (DK) och de är något tjockare än fingersättning vikt. DK är fortfarande tunt nog för att visa stygn detalj. Det är populärt att göra trikå baby kläder. Sport Garnet är också populärt används för att göra tröjor som har en massa stygn detalj, men är inte tung i vikt. Namnet på idrotten garn har ingenting att göra med idrott, utan snarare är uppkallad efter kvinnors sportkläder som tjockleken på den färdiga bitar liknar tyg som används för att skapa tillfälliga damkonfektion.

KAMGARNS vikt är den vanligaste av garnets vikt. Till exempel butiker som säljer olika produkter och vill ta med en typ av farkost garn vanligen välja kamgarn vikt som den typ som de gör. Kamgarn anses vara den bästa tjockleken på garn för beginning stickare att använda eftersom den inte är för fina eller för klumpig att hantera. Kamgarn vikt garn finns även i billiga akrylfärger i en mängd olika färger. Halsdukar, mössor, vantar och afghaner är populära kamgarn garn projekt.

Heavy kamgarn vikt garn är något tyngre än vanlig kamgarn och det är inte vanligt förekommande. Tung kamgarn garn vikter säljs vanligen som GRÄDDGUL Aran garn populär i Irland och Skottland. Aran knitting rymmer många vackra texturer för att göra många garn projekt såsom tröjor och filtar.

Chunky eller skrymmande garn är ungefär dubbelt så tjock kamgarn vikt och två delar av kamgarn hålls samman kan vanligen ersätta chunky. Chunky eller skrymmande vikter garn är idealisk tjocklek för att göra tofflor, halsdukar, mössor och tyngre tröjor. Detta är också den vikt populära för att skapa poster för hemmet såsom afghaner, mattor och örngott. Super-chunky eller super-skrymmande garn vikter kan också användas för att göra inredningsprylar tillbehör, men på grund av den extra stora skapade sömmar, är det vanligen inte används för stickning eller virkning kläder bitar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.