Vilka är de grundläggande instrumenten för Rug-Making?

Det finns många rug-making tekniker, från fläta till vävning. Flera populära metoder anställa ett handverktyg, och fyra av dessa diskuteras nedan, inklusive två hooking metoder och två knotting metoder. Vi kommer att titta på verktyg för hand och punsch nål hooking och för att knyta ihop med en spärr krok och med Rya stygn.

Hooked Mattor

Hand Hook Matta-Making. Ibland kallade traditionella matta hooking, hand hooking allmänhet använder ull flanell och är ske på en jämn väv bas, ofta säckväv, men ibland munkens duk, eller linne. Hand ansluter använder ett verktyg som liknar en virknål som i ett handtag. Den största storleken, # 1, är den största tyg remsor, medan den minsta storleken, # 10, är för den smalaste strips. Hand hooking används för att skapa stol platser, tapeter och kläder, samt mattor och mycket annat. Både mönster och kit finns. Ett annat viktigt redskap för hand ansluter kallas skärmaskin . Det används för att klippa även tyg band som behövs för att matta. Det drivs av en roterande handtag som användaren vänder hand. En del människor urskilja två grenar av traditionell matta hooking. Fine hooked mattor är gjorda med tunnare tyg och skuggning tekniker. Primitive hooked mattor använder bredare tyg och görs utan skuggning tekniker.

Punch Needle Matta-Making. Punch nål hooking kan innebära något av flera olika nålar , var utrustad med en tolk för att kontrollera längden på garnet loop vänster. Loopar kan lämnas som är eller trimmad, och genom att kontrollera mätaren kan mattan vara skulpterade. Punschen nål Metoden kan användas med antingen tyg eller garn, och ofta använder munkens trasa eller säckväv som bas. Både mönster och kit finns. De tre nålar används i punsch nål hooking är poängen nålen, hastigheten nålen, och Oxford nålen, uppkallad efter sin uppfinnare, Amy Oxford. Punschen nålar liknar i utseende sömnad awls, med nål och dess öga på spetsen av en slang som vägleder tråden. Oxford nålen är något liknande, men till skillnad från vissa av de andra som bara kan hantera garn, kan man hantera ull strips. Speed nålar har liknats vid utseende av ägg plåtslagare. Det finns också en elektrisk punch nål modell för att påskynda rutinmässiga delarna av matta beslutsfattande.

Knutna mattor

Latch Hook Matta-Making . Låset krok teknik, som sysselsätter ett verktyg med ett slut som liknar en slinga Turner, använder kort, pre-cut matta eller Rya band garn, som alla är knuten en gång. 2? tums (~ 6,3 cm) med en längd av garn tillverka en 1 tums (~ 2,5 cm) matta lugg. Spärr hooking praktiseras på en bas som bildas av fördubblades trådar i varje riktning, kallas matta duk .

Latch hooking kit finns som inkluderar stöd, ett mönster, och Precut garn. För konsthantverkare som föredrar att designa sina egna produkter, styckning mätare finns för att vägleda korrekt garn förberedelse. Krokarna själva finns i två varianter-en Med en rak handtag och den andra med ett böjt skaft, där vissa användare känner hjälper till att driva verktyget genom duken.

Rya Stitch Matta-Making. rya stygn används en storlek # 13 tapeten nål och allmänhet sysselsätter svenska stöd som bas, men kan också göras på mattan duk. Rya garn är en distinkt, två skikt, ullgarn med en twist. Den Rya knop skapa loopar som kan lämnas som är eller skära. De liknar Ghiordes, en symmetrisk knut som används i orientaliska mattor. Rya kit finns också tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.