Vad bör jag veta om installation av garagedörrar?

Installationen av garageportar kan vara en svår uppgift för alla hem Handyman. Dem som försöker garageport anläggning bör ha en viss grad av erfarenhet med hem reparation. Många oerfarna husägaren som försöker göra det förfarande som själva befinner sig vill de hade hyrt en elektriker. För dem med ett fåtal projekt inom sitt bälte, kan det vara en pengar att spara uppgiften. Det finns två typer av våren garageport system. En standard fjädern system kan vara mycket farligt för villaägare att ersätta. De består av en fjäder och trumma system som är manuellt sår och under stor press. Dessa måste hanteras av utbildad personal. Ett utökat våren system, å andra sidan är inte manuellt sår och är säker för gör-det-själv-projekt. Dem som försöker att byta ut sin dörr bör kontrollera med tillverkarens specifikationer om de inte vet vilket system de har.

Alla garage dörrar levereras med installationsanvisningar, men de flesta kommer att följa samma grundläggande processen. Det första steget bör alltid vara att bekanta sig med bruksanvisningen. Det är alltid enklast att göra ett projekt när användaren har några forehand kunskap om hur projektet kommer att passa ihop. Standarden verktyg som behövs för installationen är en nivå, måttband, elektrisk skruvmejsel, tång och en hammare.

Garageportar kommit i flera avsnitt och varje avsnitt har en församling som måste slutföras innan den hängde i öppningen. Alla avsnitt bör vara individuellt monteras före hängande dem. En sågbock eller program kan vara ett användbart verktyg för att ha för montering av dessa dörr bitar. Som med många hem projekt, kan detta steg ta längre tid än väntat. Därför är det en bra idé att få denna färdig innan du tar ned den gamla dörren och lämnar garaget väderexponerats.

Nästa steg är att ta bort den gamla garageporten. Installatörer måste vara säker på att de inte arbetar med en standard torsion systemet innan du försöker klippa ut eller ta bort några fjädrar eller ledningar. Dessa källor kan vara extremt farligt och kan orsaka allvarlig skada om den inte avlägsnas ordentligt. Efter dörren och gamla spår tas bort, inspektera inramning runt dörren för att vara säker på att det är fritt från röta och skada. Vissa tillverkare kommer att kräva särskilda beredningar i dörren sidostycken innan du påbörjar installationen garageport, så var noga med att kontrollera dina instruktioner innan du påbörjar nästa steg. Den kanske väsentligaste delen av garageporten installation är att vara säker på att första delen av dörren är nivån. Alla återstående avsnitten stapla ovanpå detta första pjäs. Om det finns minsta lilla bit bort, kommer problemet bara att förvärras i nästa skikt och dörren skulle vara mycket snett i slutändan. Konsolerna monteras i hörnen på den här första delen måste vara mycket noga placeras och skärpas. De kommer senare hålla vikten på dörren och samtidigt lyfta den och kan lätt dra loss om den inte skärpas tillräckligt bra.

Efter det första avsnittet av dörren är installerad på vanligt nästa steg i garagedörren installationen är att fästa den första delen av spåret. Följ den enskilde tillverkarens instruktioner för att installera rullarna också. Efter detta stycke är intakt, installera nästa avsnitt av dörrar, nästa sektion av spår och rullar, och upprepa proceduren för varje sektion tills dörren är avslutad. Eftersom varje avsnitt är installerat, bör du kontrollera nivån på varje bit så att dörren inte har gått snett. De horisontella spår är installerade över taket nästa. De glider in eller ansluta till väggen spåren och är stagade från taket. Vissa användare tycker att det är bra att använda en stege eller liknande stöd anordning för att hålla den horisontella spår upp medan de arbetar på detta stärkande. Som med alla delar av garageport installationen, är det viktigt att använda samma nivå på banan under detta sista steg.

En resårer eller vridmoment rör är det sista för att installera. Dessa är installerade efter en mekanisk öppnare om man kommer att installeras. Installation av dessa fjädersystem varierar kraftigt mellan tillverkarna, så handboken bör konsulteras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.