Vad bör jag tänka på när man väljer en ny hobby?

Välja en ny hobby kan vara en bra idé om du har extra tid på händerna eller bara vill prova på något nytt. Även om ditt intresse nivå kan vägleda dig bra val av en ny hobby, för att undvika besvikelse med ditt val senare, är det en bra idé att ta några minuter att beakta andra faktorer som är helt ditt beslut. Arbetsplats, behövs utrustning, tid investeringar som krävs, inlärningsmetod, din budget och resultatet av ditt nya hobby alla bör beaktas när du ska välja en ny hobby. Det slutliga resultatet av din hobby är vad projektet kommer att se ut. Om du inte vet hur ditt första projekt kommer att visa sig, då är det bäst att starta små. Annars riskerar du att göra en stor investering i leveranserna endast att få reda på att du inte gillar någon av slutresultatet av din nya hobby. I vissa fall när de väljer en ny hobby, kan slutresultatet inte vara viktigt för dig alls. Till exempel kanske du vill ta keramik klasser bara för att ha roligt och känna leran i händerna och tänkte att producera vinglig krukor och vaser inte oroa dig. Din budget är en avgörande faktor när man väljer en ny hobby för om du inte har råd med en hobby det inte kommer att bli en mycket avkopplande och njutbar i längden. Det är lätt att hitta en hobby inom din budget. Dessutom kan du börja alltid med ett litet projekt i ditt nya hobby och arbete upp till större och mer kostsamma projekt. Till exempel, om du vill försöka beading egna smycken kan du köpa precis så mycket pärlor att göra några små bitar samt kanske en hur-till häfte och testa det på egen hand. Sedan kan du flytta upp till klasser och köpa mer beading leveranser i fler färger och sorter.

Preferred inlärningsmetoder varierar mellan konsthantverkare. Vissa föredrar inlärning i en klass eller grupp, medan andra kanske vill titta på en video eller lära från en bok. Vissa människor lär sig bäst genom att bara välja en ny hobby och experimentera kreativt på egen hand. Investering i tid när man väljer en ny hobby är också ett övervägande. Om du vill ta klasser, har du tid att göra det och på de dagar och alternativen tid klassen erbjuder?

Om du har ett större hem med en särskild lokal för din hobby, du kanske inte tänka för mycket om utrustning och arbetsplats när det gäller val av en ny hobby. Men i vilket fall, kan utrustningen vara svårt att hitta eller ganska dyrt så du kanske vill överväga att ta lektioner där du låna den utrustning som behövs. Om utrymmet är begränsat där du bor, eller om du vill resa med din nya hobby, hantverk såsom stickning kan vara perfekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.