Vad är skillnaden mellan Sticka och virka?

Sticka och virka är populära hobbyer som en gång var viktiga hemslöjd som krävs för att hålla sin familj klädda och varm. Idag är de flesta stickade och virkade plagg är maskingjorda och billig, men handgjorda föremål kan fortfarande köpas i specialbutiker eller från hemmet konsthantverkare, både för nöjes skull och för den stolthet som kommer att bära något som man gjort själv. Sticka och virka är liknande processer-öglor av garn eller tråd dras igenom befintliga öglor att bilda kedjor och tyger-men de två hantverk är mycket olika i hur de är genomförda.

Sticka och virka verktyg: Stickning använder två eller flera pekade barr, medan virkade behöver bara en nål med en krok i änden.

Sticka och virka stygn: När virkning arbetar Crafter på en slinga i taget, vilket gör kedjor genom att dra en ögla av garnet genom öglan på kroken, eller genom att infoga kroken i den befintliga strukturen och dra en slinga genom både tyget och slingan på kroken, och lämnar bara en slinga på kroken. När stickning, flera slingor eller maskor arbetas över nålen, är bredden på tyget bestäms av antalet stygn över. p

Liknande effekter kan uppnås i både sticka och virka, de är bara uppnås på olika sätt. Kabel stygn, det flätade mönstret som en standardfunktion i fiskarens stickad tröja är, kan ens simuleras i virkning. Arbeta i runda-det vill säga att utforma en tub av tyg-som är möjligt i både sticka och virka. När stickning, använder man flera dubbelsidiga nålar och stickor i en cirkel, medan virka, kopplar man helt enkelt grunden kedjan till sin egen början och virknålar över den i en cirkel.

Många konsthantverkare både sticka och virka, men förvånansvärt många kan göra något men inte det andra. Många crochetters hitta antalet maskor på stickor förvirrande och risken för en tappad maska stressande, medan många stickare hitta virka instruktioner förvirrande och behovet av att hitta rätt stygn och sedan föra in kroken eye-rinna. Däremot kan antingen hantverk vara rolig, liksom mycket avkopplande och meditativt. Jobba på sticka eller virka medan du tittar på dina favorit-tv-program ger dig även möjlighet att kräva att du är verkligen "arbeta" och inte bara "slösar bort din tid".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.