Vad är olika vikter av Batting?

vikt eller tjocklek MELLANFODER mäts genom dess loft . I quilting, välja det perfekta typen av blinka med precis rätt mängd av loft kan göra hela skillnaden i den färdiga produkten. Det finns fyra olika typer av vadd, som tillhör antingen naturliga eller syntetiska fiber kategorier.

Batting vidare kategoriseras beroende på om den är bunden eller needlepunched. För att göra det ännu mer komplicerat, är MELLANFODER dessutom uppdelad i loft: lågt loft, medium loft, högt loft, extra hög loft och super loft. Olika typer av vadd har olika loft. De fyra sorters vadd upp 100% bomull, bomull /blandar polyester, polyester och ull. Bomull, som omfattas av naturliga fibrer kategorin vadd, ofta ynnest för sitt all-säsong komfort och mjuk konsistens. Denna typ av vadd tenderar att ha en lägre loft, så det används ofta för fint och intrikata sömnad.

Ull MELLANFODER tenderar att vara dyrare än alla andra typer av vadd, men det är älskad för sin mjukhet och värme. Det är mycket lätt och föredras för den lätthet med vilken man kan Quilted.

Bomull /poly blandning MELLANFODER vanligen består av 80% bomull och 20% polyester, även om den andelen kan variera beroende på märke. Denna typ av vadd blandar nytta av båda materialen. Polyester är lättare att hantera än bomull och kan ge ett högre loft.

100% Polyester vadd håller upp mycket bra och erbjuder det största urvalet av loft och tjocklekar. Vissa märken erbjuder polyester vadd upp till tre inches (7. 62 cm) tjocka. Polyester möjliggör också specialmaterial vadd, såsom stötfångare vadd för spjälsäng stötfångare. Dessa fyra kategorier är vidare indelade i bundna och needlepunched vadd. Bonded vadd är belagda med ett ljus harts eller glasyr på båda sidor för att ge ytterligare styrka och undvika vad som kallas "fiber migration. " Bonded MELLANFODER tenderar att ha en högre loft än needlepunched vadd. Det är att föredra eftersom det håller sig väl vid frekvent användning och spolning, och det behöver inte omfattande quilting att hålla den på plats.

Needlepunched MELLANFODER görs av en maskin som entangles fibrerna i MELLANFODER att hålla dem tillsammans. Denna metod ger vanligtvis lägre loft av vadd. Needlepunched vadd är en mer traditionell typ av vadd och föredras för användning i fint vadderade täcken och kläder.

När Crafter har äntligen beslutat vilken typ av vadd att använda, han eller hon måste sedan bestämma vad vikt, eller loft, att använda för det specifika projektet. Ett lågt loft MELLANFODER kommer att ta små, invecklade stygn för tunnare täcken och tapeter. Medelhög till hög loft vadd är bra för allmänt bruk och låter sy att göra en större intryck i täcket genom att det sticker ut mer i relief i vadd. Loftade vadd används för mycket fluffiga täcken eller täcker madrass. Det bästa sättet att välja rätt vikt och typ av vadd för ett projekt är att fråga erfarna konsthantverkare eller försäljare på lokalt hantverk butik för rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.