Vad är olika typer av band?

Ribbon kan delas in i två huvudtyper-woven och non-woven. Vävda band i huvudsak smala band av tyg med speciellt färdiga kanter. Non-woven band får göras från textilgarn bundna av bindemedel, men oftare är tillverkade av plast. Den flexibilitet och hållbarhet vävda band gör dem väl lämpade för att användas i kläder och heminredning samt listigheten. Non-woven band kan ges egenskaper som tillåter dem att vara hoprullade, hackade, och behandlas på andra sätt som gör dem särskilt lämpliga för bearbetning av och presentpapper. Båda typerna av band kan ytterligare identifieras genom textur, mönster, eller utsmyckning.

Acetate Ribbons är styvare, satin-finish band som ofta används för blomsterarrangemangen, bågar bänk, och förpackning .

Chiffong, ORGANDI och organza är sorter av mycket lätta vikt, som öppnar väva band brukar kallas "aktre språnget. "

Curling band är överdragna eller veckad så att när den dras mot en vass kant, likt en sax, förvärvar strand en korkskruv aspekt.

Grosgrain Ribbons är slitstarka ännu smidiga vävda band. Den karakteristiska tvären revbenen ge grosgrain nog kropp för en distinkt utseende.

Iriserande band har en pearl-like finish avslöjande växlande färg beroende på ljuset eller synvinkeln.

Jacquard är en typ av väv som används för att producera illustrerad effekter. Termen avser ibland band med broderi på dem. Både broderade band och det sanna Jacquard banden har uttalat "rätt" och "fel" sidor.

Moiré Ribbons har en räfflad eller "vattenstämpel" utseende.

Ombre beskriver band med färg övergångar från en nyans till annan.

Poly band , tillverkad av polypropylen, är normalt mycket blankt och kan göras vattentät för utomhusbruk.

Satin Ribbons har en mycket slät och blank yta. Satin band kan finnas enstaka ansiktet, som är blanka på ena sidan och matt på den andra, eller dubbelnatur, som är blanka på båda sidor.

Taffeta Ribbons är tillverkade i lätta material, som kan eller inte kan vara genomskinlig. Ändarna på taft band tenderar att striden lätt, så det rekommenderas de att skära på partiskhet, eller i en vinkel, i stället för tvärs över.

Velvet Band har en tät väva och en låg klippa lugg yta-den sammetslen sidan-med en enkel undersida. Dessa band kräver särskild omsorg så att den plysch ytan inte blir tillplattad och blanka.

Bredband Ribbons har fin tråd placerats i STAD kanterna så att när placerade, håller ordning sin form.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.