Vad är några olika typer av Needlepoint?

Medan många mönster för needlepoint finns tillgängliga idag, bara om dem alla spår tillbaka till en handfull grundläggande needlepoint tekniker. Här är några exempel på olika typer eller tekniker för needlepoint som utgör grunden för nästan alla needlepoint projekt.

Needlepoint sig betraktas som en typ av duk arbete broderi. Huvudsak att använda garn skapa ett broderat mönster i duken, med slutresultatet är ett nytt tyg objekt. Duk, i denna ansökan, är inte begränsat till användning av duk material, utan bara om någon tygstycke att nålspetsen entusiasten önskar använda för projektet. Således kan materialet bli en tyngre duk, eller något så lätt som en bit bomullstyg. Användningen av termen duk helt enkelt har att göra med att fastställa de grundläggande tygstycke som kommer att skapa en plattform för över sömnaden används för att skapa designen.

Handmålade needlepoint projekt är en populär needlepoint alternativ. I denna ansökan är mönstret målade på duken. I vissa fall beskriver för bilden eller design är målade på samma sätt att måla en bild. I andra fall är begreppet stygn målning anställda. Stygn målning är inrättandet av ett målat mönster som tydligt visar varje steg som behövs för att konstruktionen så att gradvis växa fram som den korrekta maskor tillämpas på mönstret. För många är denna form av needlepoint ett snabbt och enkelt sätt att njuta av konst utan att spendera mycket tid att anpassa den typ av stygn eller kontroll för att säkerställa att sy skapar den typ av design som var avsett.

Tryckt needlepoint liknar hand målade tavlor, men är skapade med hjälp av automatiserade metoder. Denna process ger också ett mönster som lätt kan kompletteras med brodera, så det finns alltid en guide att följa under needlepoint projektet. Normalt är tryckta tavlor genereras med hjälp av silke screening eller dator bildbehandling. Eftersom det finns mindre tid och resurser som ingår i tillverkningen tryckta dukar, tenderar de att vara lägre i pris än handmålade versioner, vilket gör dem mer tillgängliga för personer som bara tar upp needlepoint. är kartlade needlepoint skapas och säljs i bokform. Huvudsak är ett rutnät skapas på mönstret, så att needlepoint som skall fyllas i sektioner. Instruktioner om hur du använder korsstygn och andra typer av sömmar för att slutföra needlepoint utformning är vanligen ingår. Ofta kommer kartlagt värva även ange färger garn som skall användas i projektet också.

Fri-form needlepoint mönster brukar ses som det mest spännande, eftersom fantasi och kreativitet att göra needlepoint kommer in. I detta scenario använder skapare av needlepoint konstruktion hans eller hennes eget koncept för hur needlepoint ska se ut. Bilden kan vara skissat upp på duken, eller helt enkelt att vara den maskor arbetas in i tyget. Free-form needlepoint inte kräver något annat än en väl nålar, en bit tyg, och massor av garn att välja mellan. Vissa needlepoint entusiaster anser att detta är den renaste formen av att skapa needlepoint mönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.