Vad är några grundläggande Embroidery Stitches?

grundläggande broderi maskor inkluderar korsstygn, rygg stygn, split stygn, kedjesöm och stam stygn. De flesta sömnadsprojekt omfatta minst två av dessa sömmar att slutföra. Att lära sig dessa grundläggande broderi sömmar, en nål, tråd och tyg krävs. För nybörjare är det bäst att brodera på material som utformats för synålar, eftersom det har rutor i väven av tyg och små hål i varje hörn. Den mest populära av de grundläggande broderier maskor är korsstygn. Att fullborda en enda korsstygn, är gängade nålen dras igenom en av de små hålen hörnet av torget och drev igenom det motsatta hörnet. Nålen är sedan dras igenom en av de återstående hålen och drev igenom sitt motsatta hörnet resulterar i ett "x" gänga på framsidan av tyget. Processen upprepas för många rutor som behövs för att skapa önskad design.

Utsidan stygn är en annan grundläggande broderier stygn används ofta. Att skapa en säkerhetskopia stygn är gängade nålen dras igenom ett hörn hål men istället för att driva igenom det motsatta hörnet, är nålen istället drivit igenom ett hörn som är parallellt. Ryggen söm används mestadels för att beskriva tidigare sys korsstygnssömmar så att konstruktionen är bättre definierade. En av de grundläggande broderier maskor som är en variant av ryggen stygn är delad stygn. Att skapa en delad stygn, måste nålen träs med minst två längder av tråd. En back stygn sys först, därefter den andra maskan, den gängade nålen dras genom den tidigare hörnet hålet. När den dras igenom är nålen placeras så att tråden "split" och skapar ett mellanrum innan tvingas igenom nästa hörn hål. En kedjesöm är ytterligare en av de grundläggande broderier maskor som är en variant av ryggen stygn. Att skapa en kedjesöm också kräver minst två längder av tråd att slutföra. Nålen dras genom det första hålet och tråden hålls med vänster hand. Att nålspetsen är sedan skjuts genom samma hål och tråden är insvept att bilda en slinga. När nålen är sedan dras tillbaka genom nästa hål, skapar en slinga av en "kedja" effekt på framsidan av tyget.

Tillsammans med andra typer av grundläggande broderier sömmar, kan stammen stygn användas för att antingen beskriva ett kors broderat mönster eller över sitt eget. Som namnet antyder är det ofta för att skapa stammar av blommor i botaniska mönster. Att skapa en stam sy gängade nålen dras genom ett hörn hål, sedan drevs igenom det motsatta hörnet. Nästa stygn startar då inte i ett hörn hål men lite till höger där den första maskan började då det drevs igenom strax till höger om där den första maskan slutade. Resultatet är en rad med stygn som berör och bilda en stam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.