Vad är en handhållen symaskin?

En handhållen symaskinen är en symaskin tänkt att drivas samtidigt hålls, snarare än att behöva vila stilla på en fast yta. Handenheten symaskin syftar till stor del att ersätta hand sömnad, och är egentligen inte tänkt att ersätta den typ av korta, starka sömmar som en sann symaskin utför. En handhållen symaskinen kan också kallas en sladdlös symaskin, en handburen symaskin, eller en portabel symaskin. Den huvudsakliga platsen man ser en handhållen symaskinen är på sen-reklam natt tv , där de har blivit mycket populära de senaste åren. Lovade att ta de olägenheter ur vardagens små sömnad uppgifter verkar de fungera vackert, skapa enkla, strama maskor med mycket lite arbete. Prissatt ganska rimligt pris, på någonstans mellan $ 6 US dollar (USD) och 30 dollar, verkar de också vara ganska mycket. Det finns både för-och nackdelarna med en handhållen symaskinen, och det är viktigt att väga båda noga innan du köper en. Många förväntar sig att maskinen vara ett mirakel av slagen, hoppas det kommer att utföra en hel del mer än vad den är kapabel till. Eftersom detta leder bara till besvikelse och frustration, är det viktigt att ha realistiska förväntningar på vad maskinen faktiskt kan göra. Som sina främsta plus är handhållen symaskinen otroligt bärbara, vanligen väger nästan ingenting, vilket gör att du att ta med dig nästan överallt. Folk ser att handenheter som ett sätt att få sin sömnad gjort medan du sitter framför TV, sitter på tåget eller bussen, och även camping. För repetitiva sömmar, kan den handhållna symaskinen mycket snabbare än att sy för hand, och med hög kvalitet modellen stygn kan vara så strikt som alla utom de mest noggranna i hand stygn.

Å andra sidan är en handhållen symaskin märkbart lägre ens måttligt bra stationära maskiner. Även om det kan konkurrera bra mot hand sömnad, är kvaliteten på maskor långt ifrån vad en bra maskin kan åstadkomma. Eftersom det är tänkt att hållas i handen, hellre än att sitta sturdily på en plan yta, stygnen är ofta lite vinglig eller mindre rak. Den spänning som skapas också inte alls lika stark, vilket leder till lösare, mindre attraktiva maskor än de som skapas på en dator. Den verkliga känslan av sömnad är ganska lite annorlunda också, vilket kan vara frustrerande för veteran användare symaskin.

En sak att titta efter när man överväger att köpa en handhållen symaskinen, är om det drivs eller inte. De billigare modellerna ofta drivs endast av din egna händer, vilket kan verka lockande för sin förmåga att arbeta utan batteri, men i slutändan resulterar i mycket sämre maskor. Batteridrivna maskiner är fortfarande mycket bärbar, men skapar mycket tätare maskor än de som görs med hand-drivna modeller. Either way, vet att det man köper med en handhållen symaskinen är inte ett substitut för din faktiska maskin, utan en ersättning för hand sy.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.