Kan Jewelry Cleaner Harm mina smycken?

Svaret på frågan om huruvida smycken renare är skadligt för smycken är till stor del beroende på vilken typ av renare inblandade och vilken typ av smycken. Vissa smycken kan säkert rengöras med en rad olika ämnen, medan andra typer av smycken är mer sårbara, och hårda rengöringsmedel kan skada dem. Innan du använder ett smycke renare, är det viktigt att veta vilka material har använts i dina smycken. Det finns ett antal typer av smycken renare tillgänglig. Kommersiella produkter är ofta bäst, eftersom de innehåller specifika användning rekommendationer och varningar. Det är också möjligt att använda ett ultraljud smycken renare, som tar bort smuts och sot med ljudvågor. Många guldsmeder använder ultraljud städare, och små modeller finns för hemmabruk. Vissa använder mild tvål på sina smycken, eller milda slipmedel som bakpulver, tillsammans med hemgjord städare som Seltzer tabletter och soda, som i allmänhet inte rekommenderas eftersom de kan ge fläckar eller spricka smycken.

Vissa stenar behöver hanteras mycket varsamt. Opals, pärlor, och smaragder är alla mycket känsliga, till exempel, och de kan gå sönder eller Splinter lätt. Ultraljudsrengöring och hårda rengöringsmedel rekommenderas inte för dessa material. Hårdare stenar tål hårdare städare: diamanter, till exempel, kommer att uthärda allt du kasta på dem, utom en diamant. En paketerad smycken renare innebär det ofta som stenar det kan användas säkert med.

Metaller är också frågan. Silver angrips och filmer är lätt att använda tvål eller ett surt rengöringsmedel kan vara en mycket dålig idé, eftersom renare kan lämna en restprodukt eller uppmuntra matt. Guld är mycket mjukt, så slipande rengöringsmedel bör undvikas med guld. Platina tenderar att vara härdigare, som tål ett bredare utbud av rengöringsmedel. Det bästa är att hitta ett smycke rengöringsmedel som är märkta som säkra för användning på metall används i dina smycken, så att metallen inte skadas.

Hantering smycken noggrant under reningsprocessen är också viktigt. Vissa stenar kan spricka om de är Jarred i sina inställningar, särskilt om de har hettats upp, medan andra bryter ner om de ofta utsätts för solljus, blir mycket sköra med upprepad slitage. Andra, såsom opaler, uppskattar inte att bli blöt, och de kan moln eller tråkigt när det utsätts för vatten.

Om du inte är säker på material i dina smycken, kanske du vill undvika att använda ett smycke renare. Använd en mjuk trasa försiktigt för att polera smycken och ädelstenar, och om smycken är hårt smutsad bör du ta det till en yrkesman som kan bedöma situationen och fastställa den bästa åtgärden och renare att använda. Du kan också be en guldsmed för rengöring rekommendationer för att säkerställa att dina smycken varar man kan njuta i årtionden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.