Hur kan jag göra mitt eget fönster behandlingar?

Det finns många enkla modeller av gardiner, skärmar, gardinkappor, och andra fönster behandlingar som du enkelt kan skapa att klä dina fönster. Nyckeln är att hålla saker och ting i balans, snarare än övermannar plats med för många kontrasterande tyger. Om du redan använder flera tyg behandlingar i rummet, välja mer dämpad fönster behandlingar eller använda ett matchande tyg. I detta fall enkla tyg nyanser är ett utmärkt sätt att knyta mönster och färger. Bäst av allt, de är lätta att göra.

Med hjälp av två av samma tyger som redan ingick i rymden, (detta kan lämnas över material eller nya material), skära bitar från var och en som är tillräckligt stora för att täcka dina fönster. Alltid klippa tyget lite större att redovisa sömsmånerna. En halv tum till en tum på varje sida räcker för fönster behandlingar.

Lägg ut en av tyget bitar, "ansikte" upp, och den andra, ovanpå det, "ansiktet" nedåt. Se ansiktet på de tyger som är tillsammans. Sy längs den övre kanten och båda sidor. Vrid nyanser rätsidan ut och sy ner kanterna stängd. Dessa fönster behandlingar kan hängas från band sytt längst upp. Lägg band längst ner också, så när du vill att nyanser öppna du kan knyta botten band till gardinstång. När skuggorna är öppna, kommer båda tyger att visas. Om du kan hänga en gardinstång-eller övertala någon att göra det åt dig-du kan skapa dramatiska fönster behandlingar inom fem till tio minuter, med drapering halsdukar eller längder av frodiga tyg över stängerna. Detta är en härlig ingen sy fönster behandling som alla kan göra. För fönster behandlingar som ger mer avskildhet, göra fliken högst upp gardiner. Använda tung tyg och mäta den till fönstrets bredd och önskad längd. Glöm inte sömsmånerna. Hem alla parter att skapa en jämn kant. Att göra tabbar, skär ut remsor av tyg cirka åtta inches lång och fyra inches bred. Vik remsorna i tredjedelar, på längden och sy kanten nedåt. Du kanske behöver järn dem. Se till att sys kanten syns inte när fästa slutet av flikarna högst upp gardinerna. En Valance är en annan favorit bland fönstret behandlingar, och som vanligtvis används för rent dekorativt syfte. Du behöver en bit tyg ungefär dubbelt så bred som ditt fönster och runt sexton inches lång. Börja med Hemming sidorna och botten för att skapa jämna kanter. Nästa, vika den övre kanten under omkring fyra inches, mot baksidan av tyget. Sy en rak linje på två tum varumärke, för att skapa en rufsa, och sedan sy strax över fyra tum varumärke, att fästa i nederkanten. Detta kommer att skapa en stång ficka. Skjut Valance ut på gardinstång, och klämmer in och ludd som önskas.

Även om du inte har en massa Utsmyckning eller sömnad erfarenhet kan du göra ditt eget fönster behandlingar. De är enkla och roliga att göra, och när dina gäster komplimang utseende, har du den extra fördelen att säga att du gjorde behandlingar själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.