Hur kan jag göra ett ljudisolerat Studio?

En hemmastudio är drömmen för många musiker. Med alla nödvändiga inspelningen redskap tillgängliga alla tider på dygnet, och inte behöva betala för att använda den, kan spela en mycket mer bekvämt. En hemstudio tar mer än bara utrustning, utan det krävs ljudisolering. En ljudisolerade studio kan göra det möjligt för musiker att producera inspelningar av högre kvalitet utan störande familjemedlemmar i processen. Ett av de enklaste sätten att göra en ljudisolerad studio är med hjälp av skum. Mest studio skum tillämpas på väggarna i en studio, och effektivt blockerar alla ljud från båda sidor. Andra typer av skum installeras mellan väggkonstruktioner. Det finns många olika typer av skum, både vått och torrt. Ljudisolering skum minskar också eko, göra inspelningar tydligare. De flesta är tillverkade av polyuretanskum, även om några är tillverkade av ett skum och tyg kombination, vilket ger panelerna större flexibilitet.

För bästa resultat bör ljudisoleringen skum tillämpas i väggarna i studion. Det är bäst att anlita en professionell för detta steg. Efter det gäller eko-dämpande skum till den yttre delen av väggarna. Echo-reducing skum har en räfflad eller äggkartong form, och även bidrar till ljudisolerade. Detta skum är tjock, och är bara anslutit sig till väggar och tak i studion. Det är normalt säljs i paneler. Det finns också särskilda paneler för dörrar.

Glas i fönster bör ersättas med bullerdämpande glas. Varje brännare ventiler eller andra öppningar skall vara förseglad och täckas för att skapa bättre ljudisolering. Benen på bord och stolar bör skärpas för att förhindra gnisslande och botten bör täckas för att förhindra buller, om de flyttas. Det finns speciella plastskydd för bottnar av möbler som hindrar buller, eller, för ett billigare alternativ, en tennisboll, skar upp något för att placera benen inuti, kan användas.

Använda heltäckningsmattor är ett bra sätt att göra en ljudisolerad studio. Studio skum kan placeras under mattan. Mattor kommer att hindra buller från lägre nivåer och också minska eventuella ljud från rörelser inne i studion, liksom fotspår.

Det är lätt att göra en ljudisolerad studio, men det kan bli kostsamt. Genom att fylla i ljudisoleringen själv, är det möjligt att spara hundratals kronor i installationskostnader. Var noga med att läsa instruktionerna noggrant för att förhindra kostsamma re-dos, och samråda med en professionell att bedöma eventuella problem innan du börjar ställa in din egen ljudisolerade studio.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.