Vad är skillnaden mellan glaspärlor Kristall Pärlor?

tillverkning av glas och pärlor kristall är en magisk process. Glass i sin mest grundläggande form är smält sand som kombineras med olika tillsatser och kyls med en sådan hastighet, att kristallstrukturer har någon tid att bilda. Även i fast fas, är kiselsand blandas med en alkalisk substans, såsom soda, för att sänka smältpunkten av sand och därför göra det lättare att arbeta med. Den soda gör att blandningen blir vattenlösligt, vilket inte är avsett resultat. Kalk, som köpts från kalksten, tillsätts för att vända denna effekt.

Ämnet sedan smältas ned vid temperaturer på 2700 grader F (1500 grader C) eller högre. I sin flytande form, kan blandningen arbetat i ett av flera sätt att producera dekorativa och funktionella objekt. Glasblåsning är en konst där glasmassan har arbetat med användning av oorganiska hjälpmedel skulptera upp vätskan i formen så småningom ta. Lampa arbete är en teknik med vilken de flesta glaspärlor görs. Det är mycket tidskrävande, eftersom det kräver att varje pärla för att bildas individuellt, utan även möjliggör en större variation av stilar och mönster. Förutom grundläggande föreningar, andra ämnen tillsätts ofta under processen. När bly eller bly oxid läggs till en glasämne blandning, brytningsindex hos den färdiga produkten ökar. Resulterande objektet är en glasbit som är tyngre än standard glas och mycket glansigare. Det är på detta sätt kristallglas görs. Den process för kristall är en gammal en, efter att ha upptäckt så tidigt som 1400 f Kr. De äldsta bevarade del av kristallglas är ett fragment av blå kristall finns i Nippur, Sumer, från denna period. Processen att skapa kristallglas förfinades inte förrän år 1673 när George Ravenscroft, en brittisk hantverkare, beviljades ett patent på processen. När processen var fulländad, började den att användas vid tillverkning av fin kristall poster, inklusive kristall pärlor.

Crystal Pärlor, liksom deras vanligt glas motsvarigheter, kommer i olika former, storlekar, färger och även kompositioner. Det finns inga internationella normer som styr hur stor mängd bly tillsätts glas, följer delen av världen, med undantag av USA, den officiella brittiska standarden. Dessa normer anges att "fina kristaller" består av 6 till 10 procent bly oxid, bly kristaller "bör bestå av 10 till 20 procent blyoxid och" full leda kristaller "består av 24 procent eller mer bly oxid. Förutom tillsats av bly, är speciella skär-och polering som ger kristallglas ännu mer gnista.

Även sammansättningen av glas och pärlor kristall är relativt liknande, är det färdiga resultatet helt annorlunda. Glaspärlor tenderar att vara lätt och billig, medan kristall pärlor ofta tyngre, mer känslig, och dyrare. Båda är perfekt lämpade för att göra smycken, men kristall ofta kräver användning av kraftigare tillbehör element, såsom spännen, klämmor och pärlor. Crystal Pärlor och glaspärlor kan delas under vissa omständigheter, inklusive skador av trubbigt våld, drastiska och snabba förändringar i temperatur och ibland helt enkelt försämring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.