Vad är skillnaden mellan en Serger och symaskin?

Processen för sömnad har utvecklats från mödosam hand maskor med nålar gjorda av djurben, till digitala maskiner som gör det möjligt för användaren att snabbt och enkelt manipulera tyg och tråd till komplicerade konstverk. Med varje ny funktion och funktion, symaskin val har blivit allt mer skrämmande. Den senaste frågan på varje sy Crafter sinne, oavsett om de är nybörjare eller professionell, är "Ska jag köpa en symaskin eller en Serger?"

Sergers, även kallad overlock symaskiner, användes tidigare endast i industriell sömnad inställningar. Med främjande av teknik och förmåga att skapa lättare, mindre maskiner för att uppnå samma standard stygn som deras industriella bror, Serger symaskiner har gått mainstream och kan nu hittas i hem överallt. Hur klassificerar en symaskin som Serger? Det handlar i stygn.

Moderna symaskiner erbjuda en expansiv olika sömmar, men det finns tre grundläggande sömnad metoder genom vilka en symaskin klassificeras:

kedjesöm
Den kedjesöm metod som användes vid den tidigaste av symaskiner och omfattade endast en tråd och en hakas nål som härmade en hand stygn. Om avancerade tekniskt på den tiden det kedjesöm visat sig svag och kunde bara användas för raka linjer, så det ersattes snart med låset sömmen metoden.

Lock Stitch
Lås stygn maskiner är de symaskiner oftast finns i hemmet idag. Denna sömnad metod använder en metall spole som sitter under stygn plattan och har en liten trådrulle, medan en annan trådrulle sitter ovanpå maskinen. Denna topp tråd passera genom en spänning mekanism, sedan genom ögat på symaskinen nålen. Med varje varv, genomtränger nålen i tyget och drar "toppen" tråd under stygn plattan, griper tag i "botten" tråd från undertråd, och "låser" både trådar och tyg tillsammans.

overlocksöm
Detta är den stygn Serger symaskiner användning och dess fördel är att den är klar kanterna på tyget, använder inbyggda fräsar att trimma överskott, och en avancerad looping metod som lämnar kanterna, sömmar och fållar rena, starka och polerade. Den Serger använder mellan ett och fem koner tråd, beroende på önskad stygn, och det finns inga spolar. Tråden kottar foder loopers "som loop tråd som går genom nålen och runt tyget kant, innefattande det helt. Sergers är snabba maskiner, perfekt för Hemming, förstärkning, eller konstruktion.

Sergers är ett utmärkt verktyg för att ha omkring om du gör en mycket dekorativ sömnad, arbete med elastiska eller sticka tyger, eller önskan starkast konstruktion möjligt, men moderna lås sömmen symaskiner har en mängd funktioner också, och fungerar lika bra för de flesta grundläggande sömnad behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.