Vad är sammanfaller?

Nästa gång du är i en antikaffär, en begagnad möbelvaruhus, eller ens en sparsamhet butik öppnar en låda på en äldre byrå, skrivbord, eller nattduksbordet. Titta på det utvändiga hörnet av lådan, där den främre del av lådan går med den sida pjäs. Du kan se tail-formade tänder här, dessa kallas sammanfaller. P

sammanfaller används för att fästa två träbitar så att de bildar ett hörn, utan att använda naglarna. De sammanfaller är formade så att de två träbitar passa ihop som pusselbitar. Lim används mellan sammanfaller att säkerställa att de två trästycken hålla ihop.

sammanfaller kan vara ett talande punkt för antikviteter och äldre möbler. I allmänhet, ju äldre möbler, desto större och bredare radavstånd den sammanfaller är, med andra ord, sammanfaller det var cruder när de verktyg som används vid tillverkning av möbler var cruder. Eftersom den industriella revolutionen avancerade dock utvecklades träbearbetningsverktyg som möjliggjorde större precision, och maskiner användes mer och mer i skapandet av trämöbler. för att se skillnaderna, inspektera passar ihop på två olika åldrar av antikviteter, sida vid sida. Till exempel, när man jämför en byrå från 1850-talet och en byrå från 1930-talet, sammanfaller den på den äldre pjäs s lådorna kommer att vara stora, placerade längre ifrån varandra, och något ojämn i storlek och form. Den nyare Dressers lådor, å andra sidan kommer ha sammanfaller som är mindre och mer lika i storlek och form, och närmare varandra.

På senare tid har företag vänt sig till massproduktion av möbler, som med nästan allt. Moderna möbler är vanligtvis i stora mängder, och varje liten bit av trä eller metall som går in i en möbel måste vara identiska, vilket möjliggör utbytbara delar och lägre tillverkningskostnader. I grund och botten, sparar företagen mycket pengar, eftersom de inte behöver betala arbetare för de timmar som det skulle ta att göra möbler för hand. Av denna anledning, sammanfaller i allmänhet inte användas, eftersom de kräver så mycket precision, utan är fronter lådor spikades på.

Men, hantverkare, träindustriarbetarefederationen som betraktar sitt arbete mer en konst än en handel, sammanfaller fortfarande använder. Sammanfaller kan därför användas för att bedöma kvaliteten på en nyare möbel, samt ungefärlig ålder på en äldre pjäs. Om du ser sammanfaller på en modern möbel, betyder det att en hantverkare lagt ned många timmar på att göra pjäsen, och därför är möblerna värt mycket mer än något som gjordes helt enkelt av en maskin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.