Vad är kantstickning?

kantstickning är en metod för sömnad. Den används ofta i dekorativt, precis plagg kanter, såsom hemlines och necklines. Att ge slutprodukten en snygg gräns, kantstickning hjälper till att ge ett välordnat utseende, med fasta stygn.

Normalt en Sy används för att göra skräddarsydda kläder eller tillbehör som skor och bälten. Straight stygn används för att skapa kantstickning. Dessa görs vanligen med en nyans av tråd som antingen matchar eller är något mörkare än väven i projektet. Använda kantstickning på ett dekorativt sätt, en finare tråd eller specialiserade stygn får användas. P

Plain plagg är ofta topstitched att skapa en unik stil. Sy broderi kan läggas att ge dimension och dekoration. Kantstickning två rader kan göras för att ge sken av en platt-avverkade söm. En annan användning av kantstickning är att förstärka sömmar och hålla dem platta. När lära sig Sy, rekommenderas det att vara uppmärksam på varje stygn. Som en dekorsöm, det är helt synlig på slutprodukten, och fel vanligtvis inte kan döljas. Varje stygn ska vara på samma avstånd från sömmen liksom från varandra för att skapa en skarp blick.

Sy nålar ska vara nya för att garantera en ren stygn. Större nålar, som används i tjockare tyger, kan smörjas för att hjälpa till att skapa renare stygn. Tunnare tyger normalt kräver tunnare nålar. Kantstickning tråd kan variera från silke, bomull, med metalliska, med brodyr tråd.

Sy sy kan vara bildade på skarvarna pressas åt sidan, eller på pressad öppna sömmar. Varje söm ska pressas och platt före kantstickning. Se till att ha tillräckligt med tråd för hela projektet före sömnad.

För att stygnen jämn och rak, är det möjligt att utnyttja trycket foten som en guide. Tyg bör förbli intill kanten medan sömnad. Det kan också ligga i linje med ett märke på foder hund plattan. Disappearing markörer kan också användas för att notera söm val i tyget.

Ömtåliga plagg kräver mindre maskor. Bitar av gränssnitt kan också användas under ömtåliga tyger för att förhindra misstag. Större maskor kan användas hållbara tyger. Testa en maska på en liten skrot av tyget som används kan hjälpa sömmerskan avgöra om tekniken är rätt storlek. När sömnad är klar, samverkar vanligen trimmas så nära som möjligt till stygn för att slutföra projektet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.