Vad är hampa?

Hampa är en naturfiber produkt av Cannabis sativa planta. Skarpsinniga läsare kan vara medveten om andra biprodukter från denna anläggning, men hampan har producerats från en typ av Cannabis sativa speciellt uppfödda ge långa fibrerna. Odling av hampa för industriellt bruk har gjorts i tusentals år, och hampa som användes för att tillverka rep, duk, papper och kläder till andra textilier för dessa ändamål upptäcktes.

Traditionellt har hampa varit en mycket grov fiber, vilket gjorde det väl anpassade till rep men mindre än idealisk för kläder avsedda att bäras mot känslig människohud. Framsteg inom avel av de växter och behandling av fibrerna har resulterat i en mycket finare, mjukare fiber, vilket är idealiskt för vävning i kläder. Medan hampa kläder i slutet 20th century kom att förknippas med marginella rörelser, det utnyttjades gång allmänt som en textil: ordet duk , till exempel, är relaterat till Cannabis , en av de ursprungliga delarna av canvas. Från 2006 var det fortfarande mycket svårt att odla industrihampa som i Förenta staterna, med hänsyn till anläggningens sammanblandning med marijuana. Även de två anläggningar som är medlemmar av samma art, de har fötts upp för att uppnå olika mål, och industrihampa som inte innehåller tillräckligt tetrahydrocannabinol göra det till en psykoaktiv substans. Ökningen av industrihampa som i USA är starkt reglerad, även om närliggande nationen Kanada växer kommersiella mängder av vegetabilisk produkt. Förutom att tillhandahålla nyttiga fibrer, hampfrön också har högt näringsvärde, och anläggningen kan användas för att göra biologiskt nedbrytbara plaster, vissa bränslen, och en mängd andra saker. Även hampa är osannolikt att rädda världen, eftersom många förespråkare är förtjust i att säga, det är en outnyttjad resurs grönsaker. Hampa är rik på hälsosamma fetter och vissa vitaminer, beroende på hur den odlas. Som ett resultat, är den ofta i hud salvor och salvor, samt i näringstillskott.

Hampa kläder tenderar att vara stark, isolerande, absorberande och slitstarka. Detta hållbarhet gör den väl lämpad för plagg som kommer att se hårt slitage, eftersom hampa fibrer kan ta upp till tre gånger längre än bomull fibrer. Oftast är hampa kläder vävda, även om fibrerna har en tendens att bilda chunkier ämnen än andra naturliga textila inslag som bomull. Hampa kan också användas i stickat.

Obehandlad hampa fiber är ljust blond i färg och tar färg bra. Många hampa textilprodukter färgas med vegetabiliska färger, vilket ger hampa ett oförtjänt rykte om att vara tråkig i färgen. I själva verket kan hampa färgas så livfullt som andra textilier som bomull.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.