Vad är halt?

Nästan alla har hört talas om något slags Lamé för festlig eller costuming för teater och varieté produktioner. Men det finns andra program för detta tyg som innehåller metalliska fibrer som kanske inte lika välkänt. Här följer lite information om produktionen av lamt, liksom några av de olika användningsområden för materialet.

Lamé är en skimrande material som skapas genom att kombinera metalliska fibrer och naturliga eller syntetiska fibrer i ett vävt eller trikå. Den högglansig finish i Lamé gör det till ett mycket slående material som fångar de minsta ljus och verkar ge en känsla av rörelse varje plagg som skapats med materialet. Oftast GULDLAME och silver Lamé är de vanligaste typerna av tyget som används, men på senare år, har koppar fibrer använts i metallic tyg med gott resultat. Som grund för slående kläder finner Lamé dess vanligaste användningsområden för teatrala kostymer. Ofta används för sådana tillämpningar som visar steg sort, filmer, tv och musik konserter, detta metalliska tyg är förenat i medvetandet hos många som ett tecken på glamour. Det är förvisso sant att guld och silver Lamé tillför en touch av roligt att nästan alla tillfällen. Från aftonklänningar till wraps för damerna att cummerbunds och smoking sjalar för män, kan Lamé göra ens en Dressy outfit verka lite dressier.

Dessa dagar har flera andra tillämpningar för Lamé vunnit mark. En av de mer kreativa använder i dag har att göra med emballage presenter. Lamé gåva väskor är ett utmärkt sätt att svepa en present till exempel en flaska vin eller gåvor av mat och andra typer av dryck. Tillämpningar Lamé material till utsidan av presentförpackning skapa den perfekta behållaren för allt från skjortor och strumpor till böcker och smycken. Faktum är att ge en gåva som är förpackad i Lamé är som att ge två presenter. Om den faktiska gåva inte imponera på mottagaren, skall behållaren ofta vara mycket uppskattat.

Lamé har fått en hel del mark som material för användning i närheten av hem. Till exempel kan Lamé lägga till några visuella intresse för ett sovrum. Tillsammans med enkla fönster paneler som fångar varje uns av ljus, kan Lamé också användas som material för bädd gardiner. Pearl lam i synnerhet kan användas i sovrummet för att mjuka upp de hårda linjer i inredning och göra rummet verka mer inbjudande. Håll i hemmet, kan Lamé vara ett utmärkt val för semester linne som täcker kudde, dukar, och som drapering material för piano toppar och mantels eldstad.

I själva verket kan Lamé gå en massa ställen och göra en massa saker. Från en kväll ute att synas på scenen och övergår till att förbättra utseendet på hemsidan, är halt ett mångsidigt material. Finns i de flesta tyg butiker, kommer lam i flera metallisk finish, så det finns något för nästan alla program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.