Vad är en syl?

Namnet syl hänvisar till ett antal små, pekade verktyg som används för olika ändamål och har en skarp, metall blad , ofta en stång med en formad spets , som kan eller inte kan komma in i en haft , eller handtag. Eftersom awls var och används i en mängd olika branscher, det finns många varianter för att passa de särskilda behov av snickare, skräddare, Segelmakare, och så vidare. Det kan vara en följd av deras breda användning som namngivning av awls är lite problematiskt: kanske folk från olika branscher använt samma verktyg, men kallade det ett namn nära anknytning till deras arbetsuppgifter eller syfte. I varje fall kommer du hitta flera awls med samma namn, liksom awls med olika namn och överlappande beskrivningar användning.

Historiskt användes syl för öronbedövande att infoga ett örhänge som ett tecken på slaveri, och det är fortfarande används för detta ändamål idag av vissa indianstammar, åtminstone i vissa fall som en del av en tribal ritual, att skapa ett hål att hålla pryd örhängen eller diskar öra. Idag är awls vanligen säljs som enskilda verktygen. Ibland bladen och hafts säljs separat, men det är också värt att notera att en speciell typ av syl-till både Pierce, och med ett öga för gängning-finns i arméknivar och liknande multi-function-verktyg, såsom Leatherman modeller . Det är några av de typer av awls:

bokbindare Awls. Bookbinders historiskt använts flera awls. En syl användes för att genomborra hål i papper för bindande genom sömnad. Annat användes för hålslagning i tjocka "Boards" för att förbereda för att fästa dem, känd som "snöra-in. "

SYL eller NAGG. Detta timmermansarbeten syl har en skev spets och används för att göra pilot hål i trä för Brads och skruvar.

Bridle Syl eller sele syl. betsel syl används av leatherworkers göra hål i läder före sömnad . Den har en rombformade punkt och kommer med en rad olika diametrar för att passa arbetet.

sadelmakarens syl. awling .

Scratch Syl, Clicker s Syl, eller Snickare s syl. En skrapa syl är en woodworking verktyg som används för att markera trä. Poängen är avsmalnande och oftast runda, men det finns också brotschning blad erbjuds. Den scratch syl används också för att göra pilot hål i trä för spikar och skruvar.

Scribe, Scriver eller Scribe syl. Detta namn används vanligen för verktyg som är avsedda att markera med en punkt eller en linje. Detta syl används för att vägleda varumärken för sågning, teckningsskrift, metall tillverkning och textil märkning. Beroende på utformningen, kan det göras för att markera sten, keramik och glas också. En ritning kompass kan också dubblera som en ritsning syl.

Skomakarens syl. Skomakarens syl är en böjd syl används för att skapa hål att sy skosulor till överdelarna. Ett smeknamn för skomakarens syl är St Crispin's Lance , på grund av tradition, St Crispin-en skomakare själv-är skyddshelgon för skomakare och hans syl är tänkt som jämförbart med till exempel, St Michael's spjut.

Stabbing syl, Pegging syl, Segelmakare s Syl eller NAGG. Den stickande syl används för att göra hål i seglen, som sedan avslutades med ett Öljett, och ibland på att göra skor eller stövlar. Det kan vara runda eller ovala.

Syl. En Syl är en sy begrepp som används för att genomborra läder eller annat material med små runda hål. Det finns två viktiga mönster av Syl, och båda också går under benämningen av läder syl. En är, som en skråma syl, helt enkelt en spetsig stav i ett handtag, som används som ett hålslag. Detta kan förbereda material för sömnad, såsom att göra handskar, bälten och huvar för hökar, eller det kan skapa öglor, som senare gängade med skosnören av något slag.

Den andra typen av Syl har ett ihåligt handtag som innehar en spole för tråd, och utbytbara tips nål i olika former och vikter, utrustad som vanligt med en threading öga så att syl kan användas för att slå hålet och sy fast tyget i en rörelse. Detta Syl används för att sy objekt som kräver tunga tyger, såsom duk, segelduk eller läder. De är därför användbara för klädsel, markiser, segel, tält, handskar, handväskor och skor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.