Vad är en handborr?

En handborr är en borr som hålls i handen. Vissa människor reservera termen "handborr" speciellt för borrmaskiner som drivs för hand, skilja mellan handhållen och spelövningar som drivs av sina användare. Många järnhandeln sälja hand övningar, tillsammans med bitar som kan användas för olika borrning projekt, och en handborr kan vara ett mycket användbart verktyg för att hålla runt huset, butik, eller bil. När det gäller en bokstavlig handborr drivs av sidan har borra ett cirkulär vev som användaren visar att driva borren. Den cirkelrörelse av veven kör borr, vilket ledde att borra ett hål. Denna typ av handborr kan användas i olika tillämpningar, varav vissa är mer svårtillgänglig än andra. Till exempel kan en handborr användas för att starta en brand när andra verktyg inte finns tillgängliga, med borren som används för att skapa friktion, vilket leder värme och eventuellt utbrott av lågor.

Traditionell hand-powered borrar kräver lite i vägen för underhåll. Det är oftast nödvändigt att regelbundet torka av och olja borren så att alla delar rör sig smidigt, och ibland oljning kan behövas för att förhindra rost. Olika delar av borren som träskaft eller skruvar som håller lite på plats kan också behöva bytas ut då och då som en följd av slitage. När det gäller handhållna borrmaskiner, där finns en rad alternativ som kan delas mellan sladd och sladdlösa borrmaskiner. Dessa övningar kan utrustas med en rad olika bitar som kan borra hål, kör skruvar, blanda färg och stå för en rad andra verktyg. Utförandet av dessa övningar varierar, beroende på hur mycket makt de har, och hur väl underhållna och tillverkade de är.

En elektrisk handborr kräver i allmänhet mer försiktig underhåll, eftersom borren har flera delar. Om borren är nätanslutna, måste sladden hållas i gott skick för att förhindra nötning och risken för chock. Borren måste regelbundet delas upp för att tvätta och smörja för att hålla den igång smidigt, och det kan vara nödvändigt att granska de ledningar och kretsar i övning för att bekräfta att det är i gott skick. Om borren drivs av batterier, kommer det också bli nödvändigt att ta hand om batterierna på rätt sätt för att säkerställa att de har ett långt och produktivt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.