Vad är en blind Hem?

En blind hem är en typ av stygn som görs så att den förhindrar tyget från Unraveling, men är inte synlig från "rätt" sida av tyg-den sida du kommer att titta på. Blind fållar ofta används när du inte vill kunna se en rad av sömmar på den färdiga produkten. Till exempel, kjolar fönster hängningar, och klädd ofta fållade längs botten med en blind fåll.

vissa tyger kan också kräva en blind fåll. Vissa språnget lättviktigt material-till exempel, organza och voile-tenderar att se bättre utan tunga rader av sömnad. Det finns två typer av blinda fållar: de som gör att tyget i sträck, och de som inte gör det. Den enklaste blind hem är ett som är inte som används på stretchig tyg. Denna typ av hem kräver ett mönster med tre raka sömmar och ett sicksack, upprepade hela längd hem. Den räta maskor går bara genom bakerst lager av tyg, med enda höjdpunkten i varje sicksack gå hela vägen till de främre lager av tyg. Som ett resultat, när du är klar med blinda fåll och vrid tyget runt, bara högst upp på varje sicksack visas. är den andra typen av blinda hem används på tyg som kan behöva för att kunna sträcka. Eftersom raka maskor inte kommer att tillåta någon sträcka, är denna typ av stygn ett mönster av tre små sicksack följt av en längre sicksack. När hem sträcks kommer sicksack räta ut, vilket gör att tyget att sträcka utan att bryta tråd och förstör fåll. En blind hem kan göras antingen på en symaskin eller för hand. Denna särskilda stygn kan vara svårt att göra på en symaskin, eftersom sömmerskan måste ha mycket exakt kontroll över sin maskin. Vissa symaskiner bara erbjuda en typ av blind hem-vanligtvis det slag som gör det möjligt att sträcka, eftersom den kan användas på nästan alla typer av tyg-medan andra är programmerade med båda typerna.

Dessutom kräver sy en blind fåll med en symaskin en speciell typ av fot, känd som en blind fåll pressarfot. Den "fot" på en symaskin är den lilla metall biten som sitter under nålen och håller tyget ner när du syr. En blind hem pressarfoten är konstruerad med en speciell kant för att styra din sömnad och se den diagonala maskor går till rätt ställe.

kan En blind hem också sydda för hand. Försiktigt sömmar kommer att krävas för att säkerställa att kanylen bara plockar upp en liten bit av främre lager av tyg varje gång. När du gjort korrekt, en handsydda blinda stygn borde vara ännu svårare att se än en maskin-sydd blind stygn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.