Vad är en Spikpistol?

En spik pistol är ett verktyg som används för att driva spikar i trä, Gips rullade, stålkonstruktioner och andra hårda material. Spikpistoler finns i ett antal olika stilar och storlekar, inklusive särskilda modeller för att utforma, tak och stickspår. Eftersom de kan ersätta en hammare i de flesta fall, vilket sparar användaren tid och arbete, har spikpistoler blivit standard bland både professionella och amatörer byggare. En Spikpistol kan drivas med tryckluft, el eller batterier, eller elektromagnetism. Några små pistoler drivs av butan, ett bränsle som orsakar en liten sprängladdning för att köra spiken i träet. Den vanligaste typen av spik pistol är den pneumatiska Spikpistol, som arbetar med tryckluft. När avtryckaren är utdragen, bygger lufttryck upp, kör spiken ut. Även kostnadseffektiva, lätta att använda och mycket kraftfull, en pneumatisk spik pistol har nackdelen att vara beroende av en skrymmande luftkompressor att arbeta. För på plats jobb, men denna typ av spik pistol är det självklara valet. Eftersom det finns mindre risk för att dela upp träfibrerna när en spik pistol än med en hammare, spikpistoler är särskilt användbar i känsliga projekt såsom tillämpning av inomhus putsning. En Spikpistol sätter spiken i en rörelse, vilket minskar risken för halk-och stötar som kan förstöra känsliga skogen. De flesta modeller har även en näsa gummi säkerhet för att skydda träet från friktionen. har spikpistoler länge ansetts vara en säkerhetsrisk. De är kraftfulla och uppnå en hög hastighet och kan vara farliga om de hanteras. Faktum över tusen allvarliga olyckor som rapporteras årligen från Spikpistol misskötsel. Försiktighet är ett måste när man arbetar med en.

Professional-grade sorter är automatiska och avfyra en spik direkt på drar i avtryckaren. En halvautomatisk Spikpistol är mer lämpligt för nybörjare, eftersom det kräver två steg: trycka på avtryckaren och tryck sedan på pipan mot träet. Denna säkerhetsfunktion skyddar användaren från att av misstag sköt en spik pistol och tillfoga sig själv eller andra. Vissa stater kräver nu ett särskilt tillstånd eller registrering för att möjliggöra förvärv av en spik pistol.

En god kvalitet Starter Set, inklusive både en kompressor och en liten spik pistol, kan köpas för runt $ 200 (USD). Mer avancerade modeller kan nå 1000 dollar eller mer. Valfria funktioner som ett hårt skal fall, säkerhet initiera och djupjustering kan driva priset ännu högre. För en-jobb gången en spik pistol kan också hyras i järnhandeln och hem centers reparation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.