Vad är en Ryggsåg?

En Ryggsåg är så därför att det är något av ett antal sågar som sysselsätter användningen av en förstärkning ryggrad på ryggen-eller motsatta sidan bladet. Ryggraden löper längden på bladet och in i handtaget och ger styrka såg möjliggör finare snitt och mer exakt kontroll i trä. Eftersom Ryggsåg har möjlighet att göra fina nedskärningar, är det ofta för att göra trä leder och beslag. En Ryggsåg är vanlig i verktygslådor för möbelsnickare, möbler beslutsfattare eller andra träindustriarbetarefederationen som kräver böter nedskärningar eller leder. Den tunnare blad ger en mindre kerf-eller bredden på snittet-och därmed begränsas mindre material bredd-vis än tjockare blad.

Även ryggraden i en Ryggsåg ger styvhet och styrka, förhindrar bladet från böjning, tänderna på bladet gör fina nedskärningar möjligt. Bladet en Ryggsåg vanligtvis någonstans mellan åtta och fourteen inches lång (20. 3-35. 6 cm) och innehåller elva till fourteen placerade nära tänder per tum (2,54 cm). Den Ryggsåg klinga måste vara mycket tunn för att rymma för fina nedskärningar, men ryggraden är nödvändigt att skapa tillräcklig styvhet. Eftersom ryggraden är fast på baksidan av bladet, som djupet Ryggsåg kan skära är begränsad. Detta är dock normalt inte ett problem eftersom olika typer av klippa Ryggsåg används i regel inte kräver mycket djup.

De flesta backsaws ha en pistol-handtag, men några, såsom Gent's Saw, kan använda en rak handtag istället. En av de vanligaste typerna av Ryggsåg är Geringssåg, som sysselsätter användningen av en mitra-eller guide-låda att hålla bladet stadigt. Denna metod för skärning är speciellt användbar för att skära vinklar. Inte alla Miter sågar är backsaws dock.

Den Tenon Saw är en annan vanlig Ryggsåg, en fintandad såg användas för att skära fogar eller tappar. Den Dozuki Saw är en japansk Ryggsåg som liknar andra sorter, men till skillnad från vanliga backsaws nämnts ovan, Dozuki snitt i dra streck i stället för push stroke. Detta möjliggör ökad kontroll genom cut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.