Vad är en FICKA?

klädindustrin, hänvisar en knappslå både en glugg i kläder och lager av tyg som kan användas för att dölja en sådan öppning. Även plackets kan förekomma överallt i kläder, används termen ofta används särskilt för att hänvisa till nertryckt framför en jacka eller blus. Ofta är ett plagg är knappslå beskrivs i reklammaterial såsom en katalog, för att ge konsumenterna en bild av hur plagget ser ut. När en knappslå sker i form av en springa eller öppning, kan den vara utformad att ge bäraren tillgång till en ficka, eller det kan vara avsedd att underlätta att sätta på och ta bort kläder. I det senare fallet är det knappslå ofta förknippas med fästanordningar som är avsedda att hålla knappslå stängas medan plagget är bärs. Snaps, knappar, blixtlås och grodor kan alla bifogas plackets. Eftersom det finns ofta en stor belastning på ett plagg öppnande är ett knappslå typiskt förstärkas.

Garment förstärkning är mycket viktigt eftersom det garanterar att ett plagg säkert förblir ansluten till bäraren och att det inte kommer att slita eller riva. Nedläggningen av ett klädesplagg är en särskilt hög stress område, eftersom det ofta dras och vred mot kärnan i tyget. Normalt är stel gränssnitt sydd i en knappslå i detta fall att säkerställa att den kommer att hålla upp till hård användning och samtidigt behålla formen. När en knappslå används som döljer flik, kanske den kan inte förstärkas. I detta fall är det knappslå vanligen för att täcka fästen och bilagor under, skapa en jämn och obruten titta i plagget. Ofta kallas detta för en "platt front knappslå," eftersom det jämnar ut det visuella utseendet på framsidan av ett plagg. Denna typ av knappslå brukar sydd av samma material som plagget, så att den smälter in

För människor som är nyfikna på ord ursprung, kommer "knappslå" från det gamla franska plaquer , som betyder "att lägga på, "och det är inte relaterade till" plaque, "även om de två orden gör ljud liknande. En knappslå är alltid installeras vid sömnad, eftersom det är en integrerad del av ett klädesplagg. Även om det är möjligt att lägga ett döljande lucka till ett plagg senare, är det svårt att göra den nya knappslå blandar sömlöst med de plagg som besegrar punkt i ett knappslå från synvinkel många designers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.