Vad är en Brayer?

En brayer är en handhållen roller som kan användas till många olika hantverk applikationer. Alla brayers har en cylindrisk rulle och handtag, men de storlekar och material varierar kraftigt. Det finns svamp, plast, gummi, och även läder brayer modeller.

Leather brayers traditionellt används för litografi. Litografi är den teknik för utskrift på en metall eller sten yta. Olja och vatten används för att skapa både tryckta och icke-tryckta områden på varje sida.

Gummi brayers används ofta i konsten att stämpla för att skapa olika bakgrunder. Till exempel kan brayer rullas på en stämpeldyna innan du kastar det på det papper som skall stämplas. Om en intressant skiktad effekt är önskvärd kan lager av olika färger kan användas. Stämplar i färger som står ut från bakgrunden nyanser kan sedan slutföra arb. Denna teknik är populärt i scrapbooking, t. ex. när man skapar en bakgrund som ska visa bilder i ett album.

Efter brayer kastas eller överdragna med bläck som används för att skapa önskat utseende, måste det torkas ren så att den kan användas igen en annan tid eller för en annan färg på samma projekt. För en akvarell effekt är tjockt papper eller tjockt papper som fuktats med vatten innan de tillämpar olika bläck färger på brayers. Många konsthantverkare experimentera med olika typer och bredder brayers, liksom intressanta tekniker ansökan, för att skapa attraktiva mönster.

Paint snarare än bläck, kan också användas med en brayer. Några crafters vilja skapa mönster med brayers och tyg färg på textilier, medan andra målar möbler eller andra föremål med akrylfärger på en brayer roller. Svamp brayers lämna ett flammigt mönster, medan plast eller gummi typer ger en tätare yta. Textured tyg, såsom manchester, lindade runt rullen kommer att skapa en fodrad utseende. Många konsthantverkare wrap gummiband runt rullar för att få en intressant konsistens.

Om en texturerat material som räfflade metall eller präglat gips placeras under papperet innan färgen appliceras en brayer blir textur ett mönster i Craft-projektet. Brayers kan också användas som en spridning eller riktning verktyg för många olika projekt. När du gör ett collage, en limmad-på insamling av fotografier eller avklippta tidskrift, rullande kvaliteter brayers hjälpa plattar ner ändarna av urtag eller bilder. De kan pressa ut luftbubblor för en smidigare se till collage hantverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.