Vad är betmedel?

betningsmedel är föreningar som ofta används vid tillverkning av olika textilprodukter. Det huvudsakliga syftet med en sarkastisk är att interagera med fibrerna i ett visst material och färg lösning. Denna interaktion bidrar till att säkerställa att färgämnet sätter ordentligt, utan splotching eller springer. Betmedel arbetar på flera olika punkter i produktionen, beroende på vilken typ av material och den önskade effekten att tillverkaren vill uppnå. Det finns ett antal olika betmedel som kan användas som en del av processen med färgning och sätta färg på en viss tyg. Om det finns en önskan att uppnå vad som kallas ett gram stain, är jod ofta för att skapa det önskade resultatet. Ett antal av metalliska föreningar uppfyller kraven för användning som betningsmedel, inklusive sådana salter av aluminium, koppar, tenn och krom. Natrium, kalium och garvsyra är andra medel som kan användas som betningsmedel.

Tre grundläggande som bygger på användning av betningsmedel för att ställa in färger är vanliga idag. Pre-mordanting är en teknik som innebär tillämpning av etsande först och sedan införa färg till materialet. Meta-mordanting använder metoden att kombinera färg och etsande agenten först, sedan gäller blandningen till det material som ska färgas. Det tredje alternativet kallas post-mordanting innebär färgning tyget först, sedan utsätta materialet till betmedel som slutlig behandling. I samtliga tre ansökningar, betmedel fungera som färgämne normgivare som förhindrar att färg körs eller strimmor vid ett senare tillfälle.

är några betmedel bättre lämpade för användning med vissa typer av tyger. Bomull är ofta behandlas med garvsyra eller någon typ av olja innan införa en av metalliska typer av betmedel. Denna process gör det metalliska föreningar skall genomsyra bomull fiber med en högre grad av effektivitet. Ull normalt inte kräver användning av olja eller garvsyra som en del av processen, och tenderar att vara mycket lyhörd för betmedel såsom jod och tenn. Silk kan vara lite mer komplicerat, eftersom det inte svarar bra på att använda betningsmedel som kalium. Dock är krom agenter allmänhet anses arbeta mycket bra i uppgift att leda färg i siden material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.