Vad är Vinyl?

Vinyl är mest känd för att vara ett substitut för läder. Det kan kallas "faux läder" eller "konstläder". Vinyl är en sorts plast kåda som görs av klor och eten. Namnet "vinyl" är egentligen härrör från dess fullständiga namn "polyvinylklorid (PVC).

Crafters såsom docka beslutsfattare använder vinyl att göra läder look-alike doll kläder. Toy tillverkar har använt vinyl för att tillverka alla typer av leksaker för barn i årtionden på grund av materialets seghet. Dessutom är vinyl anses säkra för barn och är ganska billig.

Vissa tapetserare använder också vinyl snarare än läder på vissa projekt. Stol platser på kaféer eller i fritidsfordon som kan vara mer praktiskt när det sker vinyl snarare än läder för både kostnad och lätt att rengöra. Vinyl finns även i många färger, strukturer och mönster.

Scrapbooking är en populär hantverk som använder vinyl. Du kan köpa vinyl bokstäver i många olika typer och storlekar. Vinyl bokstäver också kan fästas på väggar för unika meddelandehantering som en del av inredningen. Som vinyl är ett syntetiskt material, det är inte andas som skinn och är därför vanligtvis inte används regelbundet för att jackor och andra delar kläder. Vinyl är inte heller så slitstarkt som läder och ofta sprickor eller sprickor mycket lättare. Dock är vinyl används för att göra billiga bälten och väskor samt mattor plats eftersom det är lätt att torka rent. P

Vinyl uppfanns 1920 och har varit i bruk främst på grund av sin seghet. Den användes för vinylskivor för skivspelare och används fortfarande i många typer av medicinska tillbehör såsom handskar, ventiler och katetrar. Vinyl spåranslutning och golv är två av de vanligaste användningsområdena för materialet.

Vinyl är bra för gör-det-själv-projekt som kräver en låg kostnad, tuff och fukt-resistent tyg. När läder är alldeles för dyra eller opraktiska, erbjuder vinyl en billigare och praktiskt alternativ. Också, till skillnad från de flesta andra plaster, återvinner vinyl oftast väl, vilket gör det ett stort plus för miljön jämfört med andra syntetiska material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.