Vad är Velveteen?

Velveteen är en typ av bomullstyg vävt med en kort lugg som gör den mjuk. Den liknar ytligt sammet, en textil tradition tillverkat av silke, men skiljer i kostnad, konsistens och utseende. Materialet används i ett stort utbud av kläder och hantverk projekt, och är vanligtvis tillgänglig för försäljning av hantverk butiker i en mängd olika färger. Liksom andra textilier är sammetsytan också av bult för stora projekt.

Velvet är ett gammalt tyg som har gjorts av silkestråd i tusentals år. Velveteen är en mer modern anpassning, med ett namn som tydligt visar att tillverkaren vill konsumenterna att associera det med sammet. Liksom sammet, är sammetsytan vävt i en fördubblad format och klippt när den är färdig att skapa två tygstycken med en "hög" av trådar som sticker ut. Högen är mycket mjuk och tyget kan pressas att göra högen ligga på ett eller annat sätt efter att den har vävt och klippt.

skillnad sammet, har sammetsytan vissa ge, eftersom den är gjord av bomull. Ett annat relaterat textil, velour, blir ännu mer elastiskt genom att stickade istället för vävda. Velveteen är också benägen att krympning, liksom andra material i bomull. Det tenderar att striden och vissna på lång sikt, i synnerhet sammetsytan kan tvättas i maskin, som kan leda till mer slitage på tyget. använder många konsthantverkare sammetsytan eftersom det är lättskött, och det är mycket billigare än sammet. Materialet är ibland märkt "imitation sammet", och det används ofta i dramatiseringar att skapa dräkter med de rika, tunga utseende sammet utan kostnad. Den tvättinstruktioner av sammetsytan kan också vara mycket användbara, vilket gör sammetsytan kläder billigare att upprätthålla i längden.

är Tyget ibland klassificeras som BOMBASIN, ett ord som används att beskriva vilken typ av tät tyg med en kort tupplur. Eftersom sammetsytan är tillverkad av bomull, kan det vara färgade i en regnbåge av färger, eftersom bomull tar färg lätt. Velveteen kan också vara färgade hemma, för konsumenter som inte kan hitta den perfekta färgen eller skugga för deras behov. Det är också relativt lätt att jobba med, så länge crafters minnas att det har en tupplur, så säden av tyget måste alltid springa på samma sätt i projekt, eller att slutresultatet kommer att se ut och kännas konstig. När du använder en maskin, bör avlopp arbeta i riktning mot den nationella handlingsplanen, i stället för mot den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.