Vad är Vellum?

Ursprungligen hänvisade veläng till en genomskinlig vit skrivyta som hebréerna före 1000 f Kr. Den har utarbetats av ogarvade kalvskinn genom torkning av den under spänning efter att den rengjorts, avhårade, och skrapade. Efter det var sträckt, var polerat det med pimpsten-en slipande-och talk-en filler-som en sista förberedelse för att skriva. Under medeltiden var beredda upplysta manuskript på pergament, liksom andra handlingar.

Senare veläng utarbetades av skinn dödfödda djur. Ibland användes getskinn eller fårskinn göra pergament kallas vellum. Namnen pergament och vellum används ibland omväxlande. Förutom att används för skrivning, vellum, eller pergament, användes för att göra drumheads och lampskärmar. I slutet av 19th century, skapades en pappersprodukt med egenskaper som liknar vellum genom behandling och prägling pappersmassa och /eller bomull fiber. Kallade vellum papper , imitation veläng , vegetabiliska veläng , eller japanska vellum , är detta papper tjock, elfenben färgad, och semi-genomskinliga med en låg glans.

Idag är glättat papper finns i en mängd olika färger för dokument, diplom, kort gör, program bröllop, tillkännagivanden födelse, spårning och scrapbooking. Vellum papper finns i vitt och sorter grädde, liksom pasteller, klara färger och kritstrecksrandigt. Marmorerad glättat papper är ett annat alternativ, och metalliska och spräckliga mönster kan också hittas. Prägling vellum kan också köpas, och ofta prägling är guld.

Vellum papper varierar från lättare textweight på 60 gram per kvadratmeter (GSM) för tunga textweight till 110 gsm. Kuvert gjorda av glättat papper finns också.

är Vellum och pergament-inte imitation-fortfarande används för drumheads idag. Kalvskinn och getskinn båda säljs för ersättning trumma huvuden för etniska hand trummor-liksom bodhran, ashiko, bendir, CUICA, Pandeiro, djembe, doumbek och rik-och finns i olika diametrar för att ge en bra passform. Vellum och pergament är också fortfarande används för lampskärmar. Om du väljer en imitation pergament eller pergament skugga, kontrollera att vara säker på att det kan hantera värmen som kommer att genereras av lampan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.